Tahliye Talebi Yine Reddedildi

BDP Milletvekillerin avukatlarının itirazını değerlendiren mahkeme oy birliği ile milletvekillerin tahliye taleplerini reddetti. İbrahim Ayhan ve diğer

BDP Milletvekillerin avukatlarının itirazını değerlendiren

m

ahkeme oy birliği ile milletvekillerin tahliye taleplerini reddetti.

İbrahim Ayhan ve diğer tutuklu milletvekilleri tutuklu yargılanmaya devam edecek.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye talepleri reddedilen KCK davalarındatutuklu yargılanan BDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve SelmaIrmak ile Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş'ın avukatlarının itirazını değerlendirerek tahliye taleplerini oybirliğiylereddetti.

CHP'li Milletvekili Mustafa Balbay'ın Anayasa Mahkemesinin kararı üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edilmesinin ardından avukatlarınca tahliyeedilmeleri için başvuru yapılan ancak mahkemece taleplerinin reddedilmesi nedeniyle karara itirazda bulunulan MilletvekilleriIrmak, Sarıyıldız ve Aktaş'ın dosyaları savcılıkça yeniden değerlendirildi.

Mahkeme, Cumhuriyet savcısının, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon kapsamında 14 Nisan 2009 tarihinden bu yana "silahlı terör örgütüneüye olduğu" gerekçesiyle yargılanan Milletvekili Aktaş, 18 Nisan 2009'dan bu yana "silahlı terör örgütüne üye olduğu" gerekçesiyle yargılanan Milletvekili Irmak ve27 Nisan 2009 yılından Türk Ceza Kanununun (TCK) 314/2. maddesi uyarınca terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma suçundan yargılanan Milletvekili Sarıyıldız ile ilgili uzun tutukluluk süresive seçilme haklarının ihlalini gerekçe göstererek tahliyesine karar verilmesi yönünde sunduğu mütalaa ile avukatlarının itirazınıdeğerlendirdi.

Mahkeme, Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu sanık Kemal AktaşveSelma Irmak ileDiyarbakır D Tipi Cezaevinde tutuklu sanıkFaysal Sarıyıldız'ın tahliye talebini reddederek, oy birliği ile tutukluluklarının devamına karar verdi.

Mahkeme 3 milletvekiliyleilgili dosyayı, yargılamanınsürdüğümahkemeye gönderdi.(AA)

#

21 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.