ŞUTİM Dernek Başkanı Kaçtı; Sorunlar çözülmeyi bekliyor

Şanlıurfa Ticaret Merkezi Derneği kendi arasında yaptığı seçimle Salih Karacan'ı dernek başkanı seçti. Dernek Başkanlığı'na getirilen

Şanlıurfa Ticaret Merkezi Derneği, kendi arasında yaptığı seçimle Salih Karacan’ı dernek başkanı seçti. Dernek Başkanlığı’na getirilen Karacan, ilk aylarda proje üretip, ŞUTİM sorunlarını gidermeye çalıştı. Karacan, yaklaşık üç ay önce aniden ortalıktan kaybolunca, esnafın giderilmesini eklediği sorunlar da giderilmedi.

Temelinde güvenlik sorunlarını çözeceğine dair, ŞUTİM esnafına söz veren Karacan, esnaflar arasında birlik oluşturup, gerekli parayı da esnaflardan temin edeceğini belirtmişti. Karacan’ın aniden işyerini kapatıp ortalıktan kaybolması, esnafları zor durumda bırakırken, bu anlamda mağdur olan esnaflar da var.

Kimi iddialara göre, Karacan, çevresindeki esnafları dolandırıp kaçtı. Kimi iddialara göre ise Karacan İflas etti. İddialar bu şekilde yayılırken, ŞUTİM’in güvenlik sorunu başta olmak üzere bütün sorunları yarım kaldı. Şanlıurfa ticaretinin kalbi olan ŞUTİM’de güvenlik olmaması nedeniyle esnaflar, geceleri endişe içerisinde uyuduklarını söyledi.

Öte yandan temizlik probleminin de yaşandığı alanda, esnaflar kirlilikle mücadele ediyor. Karacan, Dernek Başkanlığı’na geldiği ilk zamanlarda büyük sözler verip, ticaret anlamında Şanlıurfa’nın Gaziantep’le yarışacağını belirtmişti. Esnaflar, kendilerini kandırıp kaçan Dernek Başkanına tepki gösterirken, sorunların giderilmesi için tekrar seçim yapmayı düşünüyor.

Karacan’dan dolayı bir güvensizliğin oluştuğunu dile getiren esnaflar, “Salih Karacan, uzun zamandan beri tanıdığımız bir insandı. Kendisine güvenip başkan seçtik. ŞUTİM için gece gündüz çalışacağını söylüyordu. Birkaç ay öyle de yaptı. Bütün sözleri verdi ama çalışmalara başlamadı. Bizler de bekliyorduk. Bir sabah geldik ki Karacan işyerini boşaltıp kaçmış. Telefonla ulaşmaya çalıştık ulaşamadık. Evine gittik, evini de taşımış. Kardeşlerini ve ailesini alıp buralardan kaçmış. Nereye gittiğini bilemiyoruz. Kendisine veya bir yakınına ulaşamıyoruz. Milleti dolandırdığı belirtiliyor. İflas da etmiş olabilir. Neticede esnafların parasını ödemeden kaçtı. Burada esnaflar olarak hem mağdur olduk. Sorunlar yarım kaldı, hiçbir sorunumuz giderilmedi. Neden böyle yaptı anlamadık. Bir Dernek Başkanına yakışmıyor bu şekilde kaçıp gitmek. Şimdi derneğin başkanı yok. Seçim yapıp başkan seçmek istiyoruz ama Karacan’dan korktuk artık kimi başkan seçeceğimizi bilemiyoruz” diye konuştu.

Aynı şekilde ŞUTİM çevresinde kirlilik oranı da artarken, iddialara göre, geceleri madde bağımlıları alana girip işyerlerine zarar veriyor. Hırsızlık olaylarına karşı bir önlemlerinin olmadığını söyleyen esnaflar, “burada milyar liralık malzeme var ama güvenlik yok. Salih Karacan güvenlik şirketiyle anlaşıp güvenliği sağlayacağını söylemişti. Yapmadı, hiçbir sözünü tutmadan kaçtı. Buraya geceleri madde bağımlıları giriyor. Hırsızlar da girebilir. Hiçbir güvenliğimiz yok” diye konuştu.

ŞUTİM esnafı, kimseye haber vermeden kaçan Karacan’a tepkisini dile getirerek, güvenlerinin karşılığının bu olmaması gerektiğini sözlerine ekledi. Ali ÇETİNKAYA

#

29 Eyl 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.