Suruç'ta 2 mahalle boşaltılıyor

Son günlerde sınıra aşan mermilerin Türkiye tarafına gelmesi ve bugün de 4 kişinin yaralanmasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattında bulunan

Son günlerde sınıra aşan mermilerin Türkiye tarafına gelmesi ve bugün de 4 kişinin yaralanmasının ardından Şanlıurfa Valiliği sınır hattında bulunan ve güvenlik riski taşıdığı saptanan eski Kürtçe adı Atmanek olan Küçükkendirli ile Büyükkendirli mahallelerinin boşaltılmasına karar verdi. Karar sonra güvenlik güçleri mahallelerde yaşayanlara kararı tebliğ ederek, tahliyelerin biran önce yapılmasını istedi. Zırhlı araçlardan da sık sık tahliye kararı duyuruldu.

Yetkililer mahallelerde yaşayan ve gidecek yerleri olmayan kişilerin geçici süreyle resmi kurumların misafirhanelerine yerleştirileceğini bildirdi.

Ayrıca güvenlik güçleri, sınıra yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan gazetecilerden de bulundukları bölgenin riskli olduğu için daha geriye gitmelerini istedi.

TAHLİYELER BAŞLADI

Suruç'un Suriye sınırınıdaki Küçük Kendirli ve Büyük Kendirli mahallelerinin valilik kararıyla tahliyesine başlandı. Güvenlik güçlerinin uyarısıyla evlerini boşaltan mahalle sakinleri, kamyonetlerle Suruç ilçe merkezindeki yakınlarının yanına gitti.

GAZETECİLER SINIR HATTINDAN İLÇEYE DÖNDÜ

Bu arada sınır hattında günlerdir görev yapan basın mensuplarının bulunduğu alan da riskli olduğu gerekçesiyle güvenlik güçlerince boşaltıldı. Askeri yetkililerin boşaltılması yönünde verdiği karar sonrası gazeteciler Kobani'yi gören yüksek noktadan indirildi. Ancak, gazeteciler bu kez Kobani'ye destek için bölgede toplanan grupların hedefi olma endişesi taşıması üzerine, askeri zırhlı araçlar eşliğinde sınır hattından ilçe merkezine dönmek zorunda kaldı. Yetkililer, yarın sabah basın mensupları için sınır bölgesinde daha güvenli uygun bir yer bulunacağını belirttiler.

Öte yandan çatışmaların yoğunlaşması ve Türkiye tarafına mermiler gelmesi üzerine 2'inci Hudut Taburu'ndan 4 Zırhlı Personel Taşıyıcı sınır hattına sevk edildi.

#

05 Eki 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.