Suruç'ta İlk Kez Nar Festivali Düzenlendi

Suruç Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ilçeye özgü narın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla ilk defa Suruç Nar Festivali düzenlendi. Etkinlikte

Suruç Kaymakamlığı ve belediye tarafından ilçeye özgü incecik kabuğu, mayhoş tadı, kırmızı taneleriyle dünyanın en iyi narı olarak gösterilen Suruç narının tanıtımı için bu yıl ilk kez festival düzenlendi. Festival Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Şehit ve Gaziler Aileler dernek Başkanı Mehmet Yavuz ve vatandaşlar katıldıç

Suruç'ta okullarda eğitim gören kız ve erkek çocukların yaptığı "Nar Koşusu"nun ardından aralarında Başkanvekili Ferhat Sinanoğlu'nun da bulunduğu katılımcılar tarafından festival yürüyüşü düzenlendi. Etkinlik kapsamında 'En Güzel Nar Yarışması' seçmek için oluşturulan jüri üyeleri, çiftçiler tarafından yetiştirilen 1 kilogram ağırlığındaki narların tanelerini ve aromasını tadarak puan verdi. Çoğunluğu gençlerden oluşan grup, açtıkları dev Türk bayrağı ile sağanak yağmura rağmen yürüyüşü sürdürdü.

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu, bahçede nar hasadı yaparak festivali başlattı. Suruç narının hak ettiği değere kavuşabilmesi için bu yıl ilk defa nar festivali düzenlediklerini belirten Kaymakam Ferhat Sinanoğlu,"Susuzluk nedeniyle ilçedeki nar ağaçları geçmiş dönemde kurumuştur. Hükümetimizin Suruç Ovası'nı sulamaya başlamasıyla nar tekrar eski önemini kazanmaya başladı. Şu anda da yaklaşık 775 dekarlık alanda 45 bin civarında ağacımız var. Bu yıl yaklaşık 930 ton hasat bekliyoruz. Kendine has lezzeti olan ve bir buçuk kiloya kadar çıkan Suruç narının tekrar geliştirilmesini istiyoruz"dedi.

Nar festivali kapsamında aralarında türkücü Aydın Aydın, Benhur gibi sanatçılarda etkinlikte konser verdi.

# urfa, Nar

01 Kas 2017 - 10:06 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.