Suruç' a Su Geldi, Ürün Çeşidi Çoğaldı

Türkiye'nin en önemli projesi GAP kapsamında inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5. büyük sulama tüneli olan Suruç Tüneli'nden

Suruç tünelleri ile sulama imkanlarının her geçen gün geliştiği İlçede ekonomik getirisi yüksek ürünlerin çeşitliliği de artıyor. Mısır, buğday, fıstık, pamuk ve biber gibi tarım ürünleriyle adından söz ettiren Suruç'un verimli topraklarında patates yetiştirilmeye başlandı.

2014’te açılan ve dünyanın en uzun su tünelleri arasında 5’inci sırada olan Suruç Tüneli, 134 yerleşim yerinde toplam 94 bin 814 hektarlık alanın su ihtiyacını karşılıyor. GAP Projesiyle Suruç’un kuzey ve doğu kısmına verilen su ile Suruç, yeşilliğe büründü. Durumdan memnun olan çiftçiler, geçim kaynağı olan bu projeyle yeni ürünler ekiyor.

Daha önce çiftçilikle uğraşanların ve gençlerin, kuraklık nedeniyle ekmek parası kazanmak için il dışına gittiğini anlatan Çiftçiler, " Su, Suruç Ovası'na geldi ve artık burada da su akıyor. İnsanlarımız suyu artık bol bol kullanıyor. Çocuklarımız il dışına çalışmaya gitmiyor, okulunu bırakmıyor, cahil kalmıyor, kendi okullarında okuyorlar, sulama sayesinde pamuk, mısır, nane, turp, havuç, yeşil ve kuru fasulye, sarımsak ile daha birçok ürünün artık tarımı yapılıyor, en çok tükettiğimiz patates bile artık ilçemizde yetiştiriliyor ve iç pazara sunuluyor, bütün tarım arazilerin sulanmasıyla birlikte Suruç pazarı Dünya'ya açıılacaktır" diye konuştular.

05 Tem 2017 - 09:03 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.