Suriyelilerin Resim Sergisi Açıldı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar'ın katılımıyla

Şanlıurfa’da eskiden de resim sergisi açan 7 Suriyeli ressam tarafından yapılan 50 eser Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen tarafından desteklenerek sergilendi. 'Zaman Kardeşlik Zamanı' adı altında yapılan sergi toplamda 3 gün sürecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda yapılan açılışa

Şanlıurfa’da yaşayan 7 ressam tarafından yapılan 50 eser Şanlıurfa Eğitim- Bir-Sen desteğiyle 'Zaman Kardeşlik Zamanı' adı altında bir sergiyle ziyarete açıldı. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve Suriyeli ressamlar katıldı.

‘Ücret sendikacılığı yapmıyoruz hizmet ve kültürel sendikacılığı da yapıyoruz’

Açılışta konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, “Bu gün ki resim sergimize sağ olsun büyük şehir belediye başkanımız. Milletvekilimiz Sayın Kasım Gülpınar Avrupa birliğinden yirmi dört tane büyükelçimiz sivil toplum kuruluş başkanlarımız okul idarecilerimiz ve siz basınımız teşrif ettiniz. Memur-Sen Eğitim Bir-Sen olarak ücret sendikacılığı yapmıyoruz hizmet ve kültürel sendikacılığı da yapıyoruz. Zaman kardeşlik zamanı sloganıyla başlattığımız Suriyeli muhacir kardeşlerimize her ortamda görevimizi yerine getirdiğimiz gibi bu resimleri de sergileme amacıyla burada sergilemeyi başlattık.” dedi.

‘Tüm Urfa halkı mutlaka gelip görmelidir’

“İnşallah Rabim onlarında bir an önce kendi ülkelerine kavuşmalarını dilerim.” Cümlesini kullanan İbrahim Coşkun, “Yaptıkları resimlerin değerlenmesi için bu sergiyi başlattık. İnşallah memleketimizde halkımıza hayırlı olur diye temenni ediyorum. 21.22.23 Kasım tarihleri açık kalacak tüm Şanlıurfa halkı mutlaka gelip bu sergiyi görmesini istiyorum. En azından kardeşlerimizin de moral motivasyonu düzeltmeye yanında durduklarımızı gösterelim. 7 sanatçıdan 50 tane eser var bu eserler gerçekten görülmeye değecek eserler en azından tüm Şanlıurfa halkının gelip ziyaret etmesini bekliyoruz. Katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar 7 Suriyeli ressamın yapmış olduğu 50 eseri inceledi.

Mehmet Kaması

# urfa, sergi

21 Kas 2017 - 12:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.