Suriyeliler Ceylanpınar'da PYD'yi protesto edecek!

PYD'nin kuruluşuna öncülük ettiği 'Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu”nun 22 Eylül'deki yerel seçimleri Şanlıurfa'da Suriye Milli

Haseke Milli Devrim ve Muhalefet Güçleri Birliği Derneği üyeleri bugün hazırladıkları Arapça pankartlar ile Haleplibahçe Amfitiyatro'da basın açıklaması yaptı. Suriye topraklarında haksızlığa uğrayanların sesi olmak amacıyla basın açıklaması düzenlediklerini belirten grup sözcüsü Hişam El Mustafa " Suriye'de PYD terör örgütü ve IŞID köyleri ve evleri yıkmak ve yakmak insanları evlerinden gasp ederek göç etmeye zorlamak , küçük yaşta çocukları zorla Askere almak ve diğer töerör örgütleriyle işbirliğiyle yapmaktadır. PYD ve IŞID zulmünden kaçan masum Suriyeliler toplama kamplarında en zor koşullarda koyup ele geçirdiği yerlere girme iznini yasaklamıştır.

Suriye'de terör örgütlerin işgaline boyun eğmeyen atalarımızın emanetlerini her ne olursa oldun gücümüz yettiği kadar sahip çıkacağız, ve topraklarımız içim ölürüz.

17 Eylül Pazar günü Ceylanpınar'da yapılacak gösteriye Haseki milli devrim muhalefet güçleri birliği derneği olarak 22 Eylül'de yapılacak sözde seçimlerini, terör eylemlerini, Suriye'yi bölme çalışmalarını, ırkçı ve federal yapıya red etmeye ve kınamaya milleti davet ediyoruz" dedi.

10 Eyl 2017 - 16:58 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.