Suriyeli yetim ve öksüz çocuklar sevindirildi

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunca ülkelerindeki iç savaşta anne ya da babasını kaybeden Suriyeli çocuklara kıyafet ve oyuncak hediye etti.

Sığınmacılara hizmet için kurulan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunca her hafta sonu gerçekleştirilen Suriyeliçocuklara yardım etkinlikleri kapsamında, Viranşehir ilçesindeki çadır kentte kalan 200 Suriyeli çocuk sevindirildi.
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Yardım Mağazası'ndan seçtikleri kıyafet ve oyuncaklar hediye edilen çocuklar, daha sonra platform üyeleri ile yemek yedi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu dağıtım sorumlusu Veysel Toprak, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir buçuk yıl önce mağazayı kurduklarını ve sığınmacılara en güzel şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.
Hayırseverlerin desteğiyle çalışmalarını yürüttüklerini anımsatan Toprak, şöyle konuştu:
"Misafirlerimizin yüzünü güldürebilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Normalde mağazada her gün ihtiyaç sahibi sığınmacılara dağıtım yapıyoruz. Cumartesi günlerini ise yetim veya öksüz çocuklara ayırdık. Yaklaşık 200 çocuğa beğendikleri mont, pantolon, kazak, ayakkabı, iç çamaşırı, çorap ve oyuncak dağıttık. Ayrıca çocuklara yemek yedirip onların mutlu bir şekilde buradan ayrılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 60 binin üzerinde kişiyi giydirdik."
Mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklar ise görevlilere teşekkür etti.

26 Ara 2015 - 13:51 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.