Suriyeli sığınmacılar için film festivali

Gaziantep Kültür Doğa Derneğince organize edilen İf Bağımsız Film Festivali kapsamında eserlerin gösterimi Suriyeli sığınmacılar için Arapça alt

Kırkayak Kültür Derneğinin koordinatörlüğünde Gaziantep'in 11 noktasında Suriyeli sığınmacılara yönelik film gösterimi yapıldı.
Festivalin Suriyeliler için gösterimlerinin koordinasyonunu yapan Kırkayak Kültür Koordinatörü Kemal Vural Tarlan, yaptığı açıklamada, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis gibi kentlerde yüz binlerce Suriyeli'nin yaşadığını söyledi.
Bu insanların artık misafir olmadıklarını ifade eden Tarlan, "İki toplumun birlikte yaşamayı öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu uyumun en iyi yolunun da sanat olduğunu söylemek istiyorum" dedi.
Dernek olarak yaptıkları çalışmalarla "Suriyelilerle yaşamayı nasıl başarabiliriz" sorusuna cevap aradıklarını dile getiren Tarlan, kültür sanat çalışmalarının iki toplumu birbirine yakınlaştırdığını dile getirdi.
Tarlan, festivalde daha çok yakın coğrafyalardan kadın hikayelerini konu alan filmler seçildiğine işaret ederek, "Filmlerde, karanlıklara rağmen yaşayan, kendi kendine çocuk doğurabilen, şarkı söyleyen kadınların hikayeleri yer alıyor. İf Bağımsız Film Festivali Gaziantep'te 2 gün daha Arapça alt yazılı gösterilecek" diye konuştu.
Suriyeli Hala Khankan ise bu filmlerin çok önemli olduğunu ve iki toplumu birbirine yakınlaştırdığını kaydetti.
Filmlerin Arapça alt yazılı olarak çevrildiğini bildiren Khankan, "Filmlerle hem eğleniyoruz hem de kendimizi buluyoruz. Suriye'de yaşanan iç savaşın bir benzerini bu filmlerde bulabiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Festivalde gösterimi yapılan 5 film, aynı anda Anadolu'da 30'dan fazla şehir ile Girne, Gümrü, Erivan, Abu Dis, Kudüs ve Ramallah'daki sinemaseverlere de ulaştığı kaydedildi.
Film gösterimlerinin ardından internet üzerinden canlı sohbetlerin de yapılacağı bildirildi.

26 Şub 2016 - 23:08 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.