Suriyeli kadınlar hem üretiyor hem para kazanıyor

Suriyeli Ahmet:

Suriyeli Ahmet: "Kadınların sadece çadırda oturup yemek yapmadığını göstererek, diğer kadınlara örnek olmak istiyoruz" dedi.

Akçakale ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli kadınlar,kurulan atölyedeelbise dikerek hem hemşerilerinin ihtiyacını karşılıyor, hem de para kazanıyorlar.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Türkiye'deSüleyman Şah Konaklama Tesislerine yerleştirilen Suriyeli kadınlar, yaklaşık 5 ay önce kurulan dikiş atölyesinde çalışmaya başladı.

Yardım kuruluşlarından gelen kumaşlardan pantolon,tişört ve manto dikerekçadır kentte yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olan kadınlar, aile bütçelerinede katkı sağlıyorlar.

Atölyede usta olarak çalışanBara Ahmet, yaptığı açıklamada,özellikle çocuklar içinelbise vegönüllü kadın öğretmenlere manto diktiklerini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçmak zorunda kalan Suriyeli hemşerilerine faydalı olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Ahmet, kadınların sadeceçadırda oturup yemek yapmadığınıgöstererek,diğer kadınlara örnek olmak istediklerini ifade etti.

Hem hemşehrilerine hem deçadır kent yönetimine katkıda bulunduklarınıdile getiren Ahmet, şöyle konuştu:

"Dikiş atölyesinde çalışırkensavaş ortamındanuzaklaştığımız içinpsikolojimiz de düzeliyor.Sanki kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz. Kumaş gönderen yardım kuruluşlarına ve çadır kent yönetimine bize bu imkanı sağladıklarıiçin teşekkür ediyorum.İnşallah bir gün ülkemize dönerek bu işiorada da sürdürürüz."

Çadır kentin müdür yardımcısı Bekir Engül deyaklaşık 30 bin Suriyelinin barındığıkampta, hayırseverler tarafındangönderilen kumaşlarıdikiş atölyesinde kullandıklarını söyledi.

Amaçlarının, hem yardımları değerlendirmek hem de kadınları aktif hale getirmek olduğunu ifade en Engül, dikilenpantolon, tişört ve mantoların çadır kentteki Suriyeli misafirlere dağıtıldığını kaydetti.

Engül, böylelikle kadınların bir taraftan üretirken, diğer taraftan da para kazandığını sözlerine ekledi.

#

01 Ağu 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.