Suriyeli Kadınlar Gününü Değil, Geri Dönme Hayaliyle Yaşıyorlar

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen çok zor şartlar altında tüm zor koşullara rağmen yaşam mücadelesi veren Suriyeli kadınlar

Mustafa Bayar

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen çok zor şartlar altında tüm zor koşullara rağmen yaşam mücadelesi veren Suriyeli kadınlar çocuklarını büyütme telaşıyla birlikte bir gün geldikleri ülkelerini dönme hayaliyle yaşıyorlar.
Yaklaşık 6 yıl önce Suriye’de başlayan iç savaş yüz binlerce çocuk, kadın genç ve yaşlının katledilmesine ve milyonlarca Suriyelinin de mülteci konumuna düşmesine neden oldu. Çoğunluğu Türkiye olmak üzere farklı ülkelere yerleşen Suriyeli kadınlar, savaşın yüreklerindeki bıraktığı derin yaralar ve omuzlarındaki büyük sorumluluklarla ülkelerinden uzakta yaşama tutunmaya çalışıyor. Ülkelerini terk ederek Türkiye'nin çeşitli illerine sığınan Suriyeli Kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ülkelerinden uzak acı hatıralarıyla giriyor. Suriyeli kadınlar savaşın en büyük mağduru olmakla birlikte sığındıkları illerde Çadır kentlerde yada de kendi imkânları ile yerleştikleri derme çatma bir evlerde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.
Suriyeli kadınların olumsuz koşullardaki yaşam mücadelesini, ülkelerine duydukları özlemi, belirtiyor. Suriyeli kadınlar için 8 Mart normal günlerden farkı yok, onlar geride bıraktıkları eşleri, aileleri ve yakınların özlemini çekiyor. Kendi günlerini bırakan Suriyeli kadınlar kucaklarındaki çocukların büyütme ve bir gün Kendi memleketlerine dönme hayaliyle yaşam mücadelesi veriyorlar.
Vatanlarına geri dönme özlemiyle tutuşan Suriyeli kadınlar “Ülkemizi de özlüyoruz. Çünkü orası bizim vatanımız. Orada ailemiz ile birlikte bir aradaydık. Ağabeylerim, ablalarım, annem ve babam ile birlikte bir arada yaşıyorduk. Çocuklarımız okuluna gidiyordu. Ne kadar olsa da herkesin kendi ülkesi daha güzeldir. Orada ne kiramız vardı. Hayat kolaydı. Bu savaş bize çok zorluklar yaşattı.” şeklinde konuştu.

09 Mar 2017 - 09:31 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.