Suriye Sınırında Açılan Ateşle Şehit Edilen Polis Memuru İçin

kurtarılamayarak şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Ferhat Avcı'yı öldürdüğü belirlenen Suriye uyruklu 3 şüpheli polisin 353 günlük çalışması

kurtarılamayarak şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Ferhat Avcı'yı öldürdüğü belirlenen Suriye uyruklu 3 şüpheli, polisin 353 günlük çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 1'i serbest bırakıldı, 2 kardeş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Akçakale'de geçen yıl 2 Mayıs'ta ülkelerinden kaçan Suriyelilerin Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girmelerine izin verilmedi. Bunun üzerine çıkan gerginlikte Suriyeliler, gümrük noktasında bulunanları taşladı, polis noktası ile araçları ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin engellemeye çalıştığı gerginlik sırasında Suriyelilerin açtığı ateş sonucu 12 kişi yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ferhat Avcı, Şanlıurfa'da yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.


ÖZEL EKİP KURULDU
Şehit polis memuru Ferhat Avcı, memleketi Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde toprağa verildi. Yaşananların ardından ise güvenlik güçleri, olayı gerçekleştirenleri bulmak için özel ekip kurdu. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerden oluşan ekip, olayın yaşandığı sırada bölgedeki kamera kayıtları ve olay sırasında bölgede bulunan Suriyeli ve Türk vatandaşlarının da bilgisine başvurarak şüphelilerin eşkal ve kimlik bilgilerini belirleyerek, çalışmalarını bu doğrultuda ilerletti.
353 GÜN SONRA YAKALANDILAR
Polisler, adres bilgileri belirlenen Suriyeliler için geçen cumartesi operasyon başlattı. Yenişehir ve Fevzi Çakmak mahallelerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda İsmail Uba ve Umar (32) ile ağabeyi Yasin Alumeyr (41), polisin 353 günlük çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri arasında akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.
2 TUTUKLAMA

Adliyede savcı tarafından ifadesi alınan şüpheliler, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan Uba serbest bırakıldı. Alumeyr kardeşler ise tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

#

22 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.