Sultan Kösen, eşiyle ilgili çıkan dedikodulara ateş püskürdü

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan 275 santimetre uzunluğundaki eli ve 365 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren

Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan 27,5 santimetre uzunluğundaki eli ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan "dev adam" Kösen, köyevinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiMerve Kösen'inSuriyeli olduğunu anımsatarak, 2 hafta önce eşinin bir yakınının vefatı dolayısıyla Suriye'ye gittiğini söyledi.

'PARASINI KAÇIRDI' DİYORLAR

Suriye'de yaşanan gelişmelerden dolayı bazı sıkıntıların olduğunu anlatan Kösen, eşinindün itibariyle Türkiye'ye giriş yaptığını, eşiyle evde mutlu yaşamlarına devam ettiklerini belirtti. Milliyet'in haberine göre, basında çıkan aslı olmayan haberlerin kendilerini çok üzdüğünü belirten Kösen, "Eşi Sultan'ı bıraktı, Suriye'ye gitti. Parasını, altınlarını kaçırdı gibi haberler çıkıyor. Gerçekten bu olayların hiçbir aslı yoktur" dedi.

Eşinin de bu haberlerden rahatsız olduğunu, eşinin ölüme kadar yanında olacağını vurgulayan Kösen, aynı duyguları kendisinin de taşıdığını kaydetti.

SURİYE'DE SIKINTI YAŞIYORLAR

Kösen, şöyle konuştu:

"Gördüğünüz gibi eşim yanımda. İç savaştan dolayı yakını vefat etmişti. Hem ziyaret hem de taziyeye gitmişti. Suriye'de bütün halk çok zor günler yaşıyor. Orada yeme içme sıkıntısı var. Elektrik ve iletişim sıkıntısı yaşıyorlar. Ramazan ayı da geldi. Orada nasıl oruç tutacaklar. Bunları bana anlatıyordu, çok üzüldüm. Eşim bunları anlatmak istiyor da dil sıkıntısı var. O Arapça konuşuyor, ben Türkçe. Anlaşmakta zorluk çekiyoruz. Aramızda gönül diliyle anlaşıyoruz, ama konuşma dilinde sıkıntı yaşıyoruz."

Dünyanın en uzun adamı olarak 5 yıldır bütün dünyayı gezdiğini, Türkiye'yi tanıttığını belirten Kösen, köyde yaşam şartlarının çok zor olduğunu, hayatının burada 2-3 kat daha da zorlaştığını anlattı.

Kösen, köyde sosyal hayatının olmadığını dile getirerek, eşinin de Suriyeli olduğu için dil sorunu yaşadığını, en büyük arzularının kent merkezinde yaşamak olduğunu söyledi.
"Eşimin en büyük sorunu dil. Dil öğrenmesi lazım. Eşimin Türkçe, benim de acilen İngilizceöğrenmem lazım. Gitmediğim ülke hemen hemen çok az. Bu yüzden İngilizce'yi bilmediğim için güzel Mardinimizi tanıtamıyoruz. Ramazan ayı nedeniyle ülkenin farklı şehirlerinden ramazan etkinliklerive festivallerden davet alıyoruz. Sık sık gidiyoruz."
Gazetecilerin dünyada çok az kişide görülen, 17 yaşındaki Weaver sendromu hastası Rümeysa Gelgi'nin 2,13 metrelik boyuyla Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdiğini belirtmesi üzerine Kösen, "Evet ben de gördüm. Karabük'teki kardeşimiz benim gibi o da sağlık sorunları çekiyordu. Uzun olması çok mutlu etti bizleri. Ama sağlık sorunları nedeniyle tedavi edilmek istiyor. İnşallah sağlığına kavuşur" ifadelerini kullandı.Kösen'in eşi Merve ise Suriye'de ki iç çatışmadan dolayı amcasını oğlunun vefat ettiğini belirterek, "Amcamın oğlu şehit oldu. Onun taziyesine gittim. Birçok akrabam var Suriye'de. Oradakilerin durumları iyi değil" dedi.

#

28 Haz 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.