Stres atma aksesuarının fiyatı dudak uçuklatıyor

Rengarenk ve çeşitli boyutlarıyla satışa sunulan tesbihler tesbih meraklılarının büyük ilgisini çekiyor. Gümrükhanında ustaların elinde işlenen

Rengarenk ve çeşitli boyutlarıyla satışa sunulan tesbihler, tesbih meraklılarının büyük ilgisini çekiyor. Gümrükhanında ustaların elinde işlenen ve vatandaşlarla buluşturulan tespihlerin fiyatları da kalitesine göre değişirken, bu tespihler yerli ve yabancı vatandaşların ilgisini çekiyor. Şanlıurfa’da üretilen tespihler, ülke genelinde satışa sunulurken, Şanlıurfa’da da tesbihlerin adresi Gümrükhanı oluyor. Tesbih satıcılığı yapan esnaflar, vatandaşların tesbihlere büyük ilgi duyduğunu ve bu tesbihlerin genellikle stres atmak için alındığını söyledi.

USTALARIN ELİNDE İŞLENİYOR

Özenle seçilen taşların ustaların elinde işlenerek şekil aldığını, daha sonra da satışa sunulduğunu belirten tesbih ustası Nedim Taşçı, “burada sattığımız tesbihlerin hepsi aynı kalitede değil tabi, aralarında çok pahalı olanlar da var, ucuz olanlar da var. Bu tesbihlerin üretimi de oldukça zahmetli ve birçoğunun taşı az bulunuyor. Bu nedenle de bu tür tesbihlerin fiyatı yüksek oluyor. Tesbih meraklıları sürekli buralara gelerek, tesbih merakını gideriyor. Genelde insanlar bu tesbihleri stres atmak için alıyor, tabi stres atmak için de öyle her tesbih çekilmiyor. Vatandaşlar genelde kaliteli tesbihler almak istiyor” dedi.

FİYATLAR 10 BİN TL’YE KADAR ÇIKIYOR

Damla kehribar, sıkma kehribar ve Oltu taşı tesbihlerin çok yüksek fiyatlı olduğunu söyleyen Taşçı, bunların yanı sıra 10 liralık tesbihlerin de olduğunu kaydetti. Vatandaşların genellikle 300-400 lira civarındaki tesbihlere ilgi gösterdiğini belirten Taşçı, “Bilindiği gibi, kehribar taşı çok az bulunuyor ve çok kaliteli, aynı şekilde Oltu taşı da öyle. Bu tür tesbihlerin fiyatı çok yüksek oluyor ve 10 bin liraya kadar satılan tesbihler de var. Bu fiyatın üzerinde olan tesbihler de var fakat onlar burada değil, özel sipariş üzerine satılıyor. Tesbih meraklıları sadece Şanlıurfa’da değil, ülke genelinde var. Buraya tesbih almaya gelenler, beğendikleri tesbih uğruna arabasını bile satabiliyor” şeklinde konuştu.

HAFTA SONUNDA İLGİ ARTIYOR

Tesbih meraklılarının özellikle hafta sonu günlerinde Gümrükhanına geldiklerini belirten Taşçı, hafta sonu tatilini fırsat bilen kişilerin tesbih pazarına gelerek, tesbih alışverişi yaptığını söyledi. Tesbih satışı yaptıkları gibi, tesbih alımı veya takas da yaptıklarını dile getiren Taşçı, “burada hafta içinde de yoğun var ancak, hafta sonu günlerinde yoğunluk iyice artıyor. Tabi müşterilerimizin çoğu yüksek fiyatlı tesbihleri aldıkları için belli bir süreden sonra gelip başka bir tesbihle değiştirebiliyor. Burada tesbih ticareti yapılıyor, bu nedenle hem satış, hem de alım yapılıyor” dedi. Mehmet Gülebak

#

22 Haz 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.