STK'lardan Arıkan'a Yardım Kampanyası

Şanlıurfa Sivil toplum kuruluşları Arakan'da devam eden katliama ve Ülkelerini terke eden Arıkan Müslümanlara yardım kampanası başlattı.

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi önünde kurulan Arakan'a yardım standı önünde toplanan Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Arakan'daki duruma dikkat çekerek, katliama tepki gösterdi.

Katliamın büyüklüğüne dikkat çeken Şanlıurfa insani yardım platformu başkanı OsmanGerem, "Arakan'da bir vahşet yaşanıyor. İnsanlar öldürülüyor, dünya buna sessiz kalıyor. Herkesi bu katliama tepki göstermeye ve yardım etmeye çağırıyorum" dedi.

Gerem, Medeniyetimizin insanlığımızın insan olmanın gereği Dünya'nın neresinde olursa olsun mağdurun yanında olmamız gerektiği için bu yardım kampanyalarını yapıyoruz. Şanlıurfa'nın tek başına 60 Bin Suriye'iye baktığı halde Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan 300 Bin Arakan'lıya Türkiye'nin dışında Dünya seyirci kaldığı için bu yardım çalışmalarını yapıyoruz. Sığınmak zorunda kalanlara bir nebzede olsa sofralarına bir tas çorba verebildiysek ne mutlu bize"dedi.

Yapılan konuşmaların ardından topluca Arakan için dua edildi.

31 Eki 2017 - 12:03 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.