Sözde temizlenecekti ama…

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın hayalini süsleyen Karakoyun Deresi hala çöplük olarak kullanılıyor. Kentin bir ucundan

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın hayalini süsleyen Karakoyun Deresi, hala çöplük olarak kullanılıyor.

Kentin bir ucundan bir diğer ucuna çıkan Karakoyun Deresi, Eski Belediye Başkanı Fakıbaba tarafından temizlenip, sosyal proje olarak kullanılacaktı. Fakıbaba, hayalini kurduğu projeyi hayata geçiremeden, görevini devretti. Fakıbaba’nın belediye başkanlığı süresinin sona ermesi üzerine hayal edilen projeler de yarım kaldı. İlk etapta çeşitli düzenlemelerin yapıldığı dere, hala pislik yuvası durumunda. Pislikler nedeniyle etrafa pis kokular yayılırken, öte yandan bu dere hastalık saçıyor. Hayata geçirilmeyi bekleyen projeler, vatandaşların da umudunu artırıyor ancak, hiçbir şekilde çalışmanın yapılmaması, hayal kırıklığına yol açıyor. Derenin bu zamana kadar bu durumda olmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Fakıbaba hala görevinin başında olsaydı, buralar çok daha farklı olacaktı. Fakıbaba burayı sosyal proje olarak hayal ediyordu ama şimdi baktığımız zaman çöplük olarak kullanılıyor. Belediyenin bir an önce çalışma başlatmasını ve bu istenmeyen görüntüleri sonlandırmasını istiyoruz. Bu dere ciddi anlamda bizi rahatsız etmeye başladı. Pis kokulardan geçilmiyor, burası hastalık saçıyor. Sosyal proje olarak kullanılmasa da en azından temizlenmesini bekliyoruz” dedi.

Fırat suyunun akıtılması planlanan derenin bu zamana kadar bu halde olmasına sinirlenen vatandaşlar, derenin etrafında yapılan parklardan da faydalanamadıklarını belirtti. Dere kenarındaki parklarda sivrisineklerin kol gezdiğini hatırlatan vatandaşlar, Şanlıurfa’nın bu durumda olmaması gerektiğini savundu. Derenin kirliliği nedeniyle etrafındaki parkların kullanılmadığını anımsatan bir vatandaş, “dere bu haldeyken, etrafına istediğiniz kadar park olsun, yine de kimse gelip oturmaz. Sivrisinek ve hastalık bulaştıran böceklerden dolayı oturulmuyor. Parkların kullanılabilmesi için önce derenin temizlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

#

20 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.