Son 11 yılda 45 kişi can verdi

-Mustafa Bayar- Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu mahallesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı. Halk isyan ederek

-Mustafa Bayar-

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu mahallesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı. Halk isyan ederek Şanlıurfa Akçakale yolunu trafiğe kapattı. Uğurlu mahallesinde son 11 yılda 45 kişi trafik kazasında can verdi.

Kaza akşam saatlerinde Şanlıurfa Akçakale karayolu Uğurlu mahallesinde meydana geldi. İddiayı göre plakası ve sürücüsü henüz belli olmayan bir araç yoldan geçen Ayşe Ç.(8) adlı bir kız çocuğunu çarptı. Yaralı kız olay yerine çağrılan Ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Öfkeli mahalle halkı bölgede sık sık trafik kazası yaşandığını ifade ederek bir grup, yolu trafiğe kapatarak yolda ateş yaktı. Olay yerine çok sayıda Jandarma ve toma sevk edildi. Ölüm yolu olarak bilenen yolda birçok kez kaza meydana geldi. Yolda yapılması için planlanan köprülü kavşak bir türlü yapılmadı.

Yaklaşık 2 saat Trafiğe kapanan Şanlıurfa Akçakale yolu Jandarma’nın ikna çabaları sonucu yoldaki ateşe verilen lastik toma ile söndürülürken Jandarma ve vatandaşlar yoldaki taşları toplayarak yolu trafiğe açtı.

Şanlıurfa'ya 25 kilometre uzaklıkta olan Uğurlu mahallesi daha önce Belde idi yapılan son seçimle Şanlıurfa Büyükşehir oldu. Uğurlu beldesi ise Eyyübiye ilçesine bağlandı.

Uğurlu mahallesi içerisinden geçen Suriye bağlantılı uluslararası yol nedeniyle her yıl 3-4 kişi trafik canavarına kurban veriliyor. Beş bin nüfuslu mahallede özellikle okul kapısının yola açılması sonucu bugüne kadar çok sayıda öğrenci trafik kazası sonucu öldü. Öğrencilerle birlikte son yıllarda yolda ölenlerin sayısı yaklaşık 45'ı buldu.

Uğurlu halkı son 11 yılda 45 kişi trafik kazasında hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle sitem ettiler,

“Burası uluslararası bir yoldur ve iki ilçeye giden yolda buradan geçiyor. Kazalarda başka insanların ölmemesi için ne yapmamız gerekiyor. Bu yol için köyümüzü başka bir yere taşımamızın imkânı yok. Bunun için devletimiz gerekli yardımları da bize yapmıyor.

Her kaza sonrası siyasiler bize vaatte bulunuyor ama verilen sözler tutulmuyor. Mahalle giriş ve çıkışı toplam 850 metredir, üst geçit yapılması için de müsaittir. Defalarca sorunu anlattık ama çözüm bulunmadı. Siyasilerin sözlerine artık inancımız kalmadı, hep boş laflar gelip şov yapıp gidiyorlar. Bakanımızı bile burası en kısa sürede yapılacak dedi ama diğer secim geldi ne gelen var ne giden var önümüzde seçim var yine gelip bize nutuk mu söyleyecekler “

#

17 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.