Soğuk Kış Günlerinde İçimizi Isıtan İçecek

Şanlıurfa'da havaların iyiden iyiye soğumasıyla birlikte kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep satışları arttı. Soğuk kış aylarında

Kış mevsimine girilmesi ve havaların soğumasıyla birlikte salep satıcıları caddeler üzerinde yerlerini almayı başladı. Türklere has bir içecek olan salep satışlarında artış yaşanıyor. Boğazı yumuşatması ve ciğerleri rahatlatması nedeniyle tercih edilen salebini içerek soğuk havalara karşı tedbir alıyor.

Kent merkezinde bulunan Salep satıcıları, salebin faydalarına değinerek şunları söyledi, “İçilen bir bardak salep yanında vücuda bir sürü fayda sağlar. Göğsü yumuşatır ve öksürük, bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltır, zihnin çalışma gücünü arttırır, kalbi kuvvetlendirir, vücudun ısınmasını sağlar. Boğaza, nezleye gribe karşı çok iyi gelir.”dediler.

SAHLEP TARİFİ SAHLEP YAPILIŞI

Malzemeler

- Salep (2 tatlı kaşığı – 10 gram)

- Şeker (2,5 yemek kaşığı – 25 gram)

- Süt (4 su bardağından biraz az – 1l itre)

- Tarçın ya da zencefil

Sahlep ve şekeri bir tencereye koyup iyice karıştırın. Karışıma azar azar süt ilave ederek ezin. Kısık ateşte, karıştararak koyulaşıncaya kadar 20-30 dakika pişirin. Fincanlara boşaltıp üzerine tarçın serperek servis yapın. İsteğe göre üzerine zencefil dökerek de servis edebilirsiniz.

# urfa, selap

06 Oca 2018 - 14:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.