Siverek’te Destekleme Primi İzdihamı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından pamuk ayçiçeği ve soya destek primlerinin ödenmesine başlandı. Siverek'te de yüzlerce çiftçi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından pamuk, ayçiçeği ve soya destek primlerinin ödenmesine başlandı. Siverek'te de yüzlerce çiftçi, sabah saatlerinden itibaren destekleme primlerini almak için ödemenin yapıldığı Hürriyet Caddesi üzerindeki banka şubesi önünde uzun kuyruk oluşturdu. Sıcak havada kuyruğa giren çiftçiler, şubenin açılmasının ardından içeri girmek isteyince izdiham oluştu. Bazı çiftçilerin yere düştüğü ve ezilme tehlikesi geçirdiği kısa süreli izdiham, görevliler tarafından engellendi. Görevliler, yeni bir izdiham yaşanmaması için sıraya giren çiftçileri gruplar halinde içeri aldı.

Arazisine pamuk eken çiftçilere dönüm başı 50 kuruş, ayçiçeği ve soya ekenlere ise dönüm başı 24 kuruş destekleme primi verileceği öğrenilirken, Siverek'te uygulamadan 6 bin 264 çiftçinin yararlanacağı bildirildi.

#

02 Tem 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.