Siverek Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı

Başkan Yılmaz Hacı Hıdır Barajı yakınlarında bulunan Atık Su Arıtma Tesisine giderek bazı incelemelerde bulundu. İmar ve Şehircilik Müdürü Zülfikar

Başkan Yılmaz, Hacı Hıdır Barajı yakınlarında bulunan Atık Su Arıtma Tesisine giderek bazı incelemelerde bulundu. İmar ve Şehircilik Müdürü Zülfikar Koyunsever ile tesisi gezen Yılmaz, tesise ulaşımı sağlayacak yol hakkında bilgiler aldı.

Yılmaz, daha sonra Bahçelievler mahallesinde restorasyonu devam eden Hacı Yılmaz Fettahlıgil parkında devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Yılmaz, çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Başkan Yılmaz, daha sonra parkta oyun oynayan çocuklarla bir süre sohbet ederek buradan ayrıldı.
Öte yandan ilçe belediyesi, ilçede çeşitli alanlarda düzenleme çalışmaları yaptı. Siverek Belediyesi ilçenin çeşitli alanlarında çalışmalarına devam ediyor.

İlçenin Abdalağa mahallesinde bulunan Diş Hastanesinde çevre düzenlemeleri yapan Belediye ekipleri, daha temiz bir Siverek çalışmaları kapsamında hastanenin bazı alanlarına çöp bidonları yerleştirdi.

Çalışmalar kapsamında mevsimlik çiçek dikiminin de yapıldığı ifade edildi. Yetkililer hastane yönetiminin talebi üzerine çalışma başlattıklarını ifade ederek, bahçede çeşitli düzenleme ile çöp bidonları yerleştirdiklerini söyledi.
Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçenin Ofis mahallesinde bulunan TMO Siverek şubesi önündeki ağaç köklerinin zarar görmemesi için çalışma başlattı. Cadde üzerinde bulunan ağaç çevrelerini genişleten ekipler, toprağı eksilen ağaç köklerine de toprak takviyesi yaptı.
Aynı şekilde Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçenin muhtelif alanlarına mevsimlik çiçek dikimi yaptı. Alay yolu, Gazi Park, Paşa Konağı Kavşağı ile birçok park ve yeşil alanda mevsimlik çiçek dikimi yaptıklarını belirten Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, “Kış mevsimine uygun olarak dikimlerini yaptığımız çiçekler ile kentimizin çehresini değiştirdik. Çalışmalarımız devam edecek” dediler.
Kurban bayramı öncesinde hayvan pazarında çalışma başlatan ilçe belediyesi, Kurban bayramının sona ermesinin ardından çalışmalarına yeniden başladı. Belediye ekipleri Fen işleri müdürlüğü, 2. etap olan büyük baş hayvan pazarı kısmında beton yapma çalışmalarına başladı. Çalışmaların birkaç gün sonra sona ereceği ve hayvan pazarı zemininin hazır hale getirileceği ifade edildi.Beton yapma çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, “Hayvan pazarında çeşitli çevre düzenlemeleri ile bakım ve onarım çalışmalarının ardından, hayvan pazarımızın zemininde çalışma başlattık. Pazar esnafımızın kışın çamur, yaz aylarında ise tozdan rahatsız olduklarını belirtmeleri üzerine yaptığımız çalışmada, önce küçükbaş hayvan pazarı kısmının alt yapısını geliştirerek toprak zemini beton yaptık. Araya kurban bayramının girmesinden ötürü büyük baş kısmında çalışmalarımızı bayram sonrasına erteledik. Bayram mesaisinin bitmesinin ardından çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.
6 ay önce ilçenin Ofis mahallesinde hizmete başlayan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü hizmet binası çevresinde bazı çevre düzenlemeleri yapıldı. Fen işleri müdürlüğü ile Park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerinin başlattığı ortak çalışmalar kapsamında bina önünde kaldırım, karo döşeme ve oturma bankları yerleştirildi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, belediye çalışmalarından ötürü Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Haber Merkezi

#

14 Eki 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.