Sınırda hareketlilik arttı

Suriye'nin Kobani kentinde terör örgütü IŞİD militanları ile PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında şiddetli çatışmalar 29.gününde

Suriye'nin Kobani kentinde terör örgütü IŞİD militanları ile PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında şiddetli çatışmalar 29.gününde de devam ediyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD hedeflerine düzenlediği 4 ayrı bombardımanda meydana gelen patlamalar Suruç'tan da duyuldu, sınır hattındaki bazı evlere Kobani'den gelen zırhlı araç parçaları isabet etti. Dün sessizliğin hakim olduğu Kobani’de, sabah saatlerinde ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyon uçakları ilçenin güney ve batı kesimine bombardıman düzenledi. Düzenlenen 4 bombardıman sırasında meydana gelen patlamalar Suruç'tan da duyuldu ve Türkiye tarafında tedirginliğe neden oldu.

Türkiye sınırına yakın noktalardaki IŞİD hedeflerinin vurulduğu bombardıman sırasında sınırı aşan bazı zırhlı araç parçaları ise sınır hattındaki Kendirci Mahallesi'ndeki boş arazi ve evlere isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı olayın ardından sınır hattında önlemler artırıldı. Bombardıman sonrası IŞİD militanları ile YPG güçlerinin Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bir noktada çatıştıkları ise Türkiye tarafından da görüldü.

Çatışmaların yoğunlaştığı Kobani sınırına tank sevkiyatı yapıldı. 15 Tır üzerine konulan tanklar Adana istikametinden Şanlıurfa'ya doğru hareket etti.

#

13 Eki 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.