Sınır Duvarının Yarısı Tamamlandı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği güvenlik duvarı inşaatının yaklaşık yüzde 50'si tamamlandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği güvenlik duvarı inşaatının yaklaşık yüzde 50'si tamamlandı.

TOKİ

BaşkanıErgün Turanyaptığı açıklamada, 511 kilometrelikSuriyesınır duvarının tamamının ihale edildiğini söyledi. Turan, '"Tamamını ihale ettiğimiz duvarın yarıdan fazlasının inşaatı tamamlandı. Ayrıca duvar dışında yaklaşık 260 kilometre yol ve 160 kilometre duvar montajı yaptık" dedi.

Sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar blokların tamamlanan kısmında duvarların üzerine jiletli tel de çekildiğini ve örülen sınır duvarının "portatif" olduğunu vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"İmal ettiğimiz duvarlar 3 metre. Beton duvarın üzerinde 1 metre jiletli tel olmak üzere toplam 4 metre yüksekliğinde. Duvarın kalınlığı 30 santimetre. Duvarı yarın başka bir yere taşıyabilecek şekilde inşa ediyoruz. Dev blokların yapımında mukavemeti yüksek dayanıklı beton kullanıyoruz.TOKİolarak sadece duvar kalıbı döküp monte etmiyoruz. Duvarın arkasına devriye atmak için güvenlik yolunu da yapıyoruz."

Duvar haricinde yol ve gözetleme kulesi de inşa ettiklerini belirten Turan, "Milli Savunma BakanlığıveMaliye Bakanlığıile yaptığımız protokol çerçevesinde 6 il sınırında toplam 4 metre yüksekliğinde, 511 bin 794 metre uzunluğunda duvar, yol ve muhtelif sayılarda gözetleme kulesi, geçiş kapısı ve elektrik altyapısı imalatı yapıyoruz. Şimdiye kadarŞanlıurfa,Gaziantep,Kilis,Hatay,MardinveŞırnakil sınırlarında 290 kilometrelik duvar yapımının inşaatı gerçekleştirildi. Yaklaşık 221 kilometrelik kısmının da inşaat çalışmaları devam ediyor ve en kısa zamanda tamamlayacağız" diye konuştu.

Tamamı yerli üretim

Duvarın prefabrik olduğuna dikkat çeken Turan, duvarların inşa edilip, taşınarakSuriyesınırına yerleştirildiğini aktardı. Duvarın ağırlıkları 7-8 ton gelen parçalardan oluştuğunu dile getiren Turan, "Güvenlik sorunu ortadan kalktığında duvarları taşıyıp başka bölgelerde istediğimiz amaçla yeniden kullanabiliriz. Duvar ve yolun tamamı yerli, Türk firmaları tarafından inşa ediliyor. Neredeyse her gün 2.5-3 kilometre duvar ve yol yaparak ilerliyoruz. Duvarın tamamlanması ile sınırımız daha güvenli hale gelecektir" diye konuştu.

Turan, 511 kilometrelik sınır duvarının 97,27 kilometresininHatay'da, 67,41 kilometresininKilis'te, 38,10 kilometresininGaziantep'te, 194,84 kilometresininŞanlıurfa'da, 66,81 kilometresininMardin'de ve 47,34 kilometresininŞırnak'ta yer aldığı bilgisini verdi.

26 Şub 2017 - 13:13 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.