Sıcak ile birlikte tüketimi artı

Şanlıurfa'da yaz mevsiminde daha da bollaşan meyveler vatandaşın sofrasını süslerken Sıcak ile birlikte Kentte en çok tercih edilen meyveler arasında

Şanlıurfalılar sağlık açısından birçok faydaları bulunan karpuzu, sıcak yaz akşamlarında veya sabah kahvaltılarında bolca tüketiyorlar.

Şanlıurfa'da karpuz hemen hemen her köşe başında satılırken, vatandaşlar iyi ve güzel karpuz alabilmek için satıcılar arasından tanıdık kişileri tercih ediyorlar. Seyyar satıcılar ise Urfa'da karpuzun en çok tercih edildiği satış noktaları arasında yer alıyor. Karpuzun kilogramı 500 Kuruş ile 1 TL arasında satılıyor.

Öte yandan karpuzun sağlığa da büyük bir etkisinin olduğu belirtildi. Başta taş düşürme olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen karpuz, mide rahatsızlığına da iyi geliyor. Prostat sorunu yaşayan kişilerin de karpuz tüketerek, bu hastalığından kurtulması söylenirken, öte yandan karpuzun vücudu zinde tuttuğu belirtildi.

06 Tem 2017 - 12:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.