Sıcak En Çok Onları Etkiliyor

Şanlıurfa'da fırıncılıkla uğraşan esnaf normal şartlarda 50 dereceyi bulan sıcağa 80 derece fırın sıcaklığı ile birlikte günde 10 saat ter

Şanlıurfa'da 50 derecelik ortam sıcaklığında üretime devam eden fırıncılar, günde 10 saat ocak başında çalışarak kendi ekmek mücadelesini de sürdürüyor. Şanlıurfalılar biber ve patlıcan kültüründen bir türlü vazgeçemiyor, günün her saatinde biber ve patlıcanı tüketen halk, fırıncıları ekmek çıkartamaz hale getirdi.

Ülke genelinde sıcak havanın en yoğun hissedildiği illerin başında gelen ve bugünlerde sıcaklığın gölgede 50 derece civarında seyrettiği Şanlıurfa’da, özellikle fırıncılar ve ocak ustaları sıcak hava nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Şanlıurfa’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı günlük yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor. Gölgede 50 derece ölçülen hava sıcaklığı Şanlıurfa’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sıcaklığa en çok maruz kalanlar ise her sokak başında bulunan pide ve ekmek fırınları ile döner salonlarında ocak başında çalışan ustalar oluyor Fırına verdikleri ekmek ve yemeklerin yanmaması için sürekli ocağın başında bekleyen ocakçı ustalar, dışarıdaki ’kavurucu sıcağın’ yanı sıra içerideki kızgın ateşin sıcağına da maruz kalıyor.

Fırıncı Hüseyin Durmuşlar “Dışarıda 50-60 derece sıcaklık, biz burada 80 derecenin üzerinde bir sıcaklığa maruz kalıyoruz. 3 metreden daha yakın bir mesafede normal şartlarda ateş yakınında durulmuyor. Biz ise bu kadar yüksek bir sıcaklığa maruz kaldığımız halde sabrediyoruz. Umarım bir an önce havalar serinler” diye konuştu.

05 Tem 2017 - 12:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.