Seyyar yaşıyor ama aşure de yapıyor

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki boş bir arazide park ettiği minibüsün içinde yaşayan Kaplan elleriyle yaptığı aşureyi diğer arkadaşlarına

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesindeki boş bir arazide park ettiği minibüsün içinde yaşayan Kaplan, elleriyle yaptığı aşureyi diğer arkadaşlarına ve çevreden geçen kişilere ikram etti.

Gaziantep’in Nizip ilçesinden geldiklerini ve Şanlıurfa’da seyyar satıcılık yaparak kumaş türü ürünleri sattığını belirten Kaplan, başka illerden getirdikleri malzemeleri Şanlıurfa’nın sokaklarını gezerek sattığını söyledi.

YAĞIŞLI HAVADA DIŞARIDA HAYAT

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine gelen Nizipli Hatice Kaplan, ailesiyle birlikte minibüsün içinde hayat sürdürüyor. Boş arazide par ettikleri minibüsün içinde yaşayan Kaplan, yağışlı havalarda minibüsün içerisine sığınarak ıslanmaktan korunduğunu söyledi.

Çadır kurmalarına izin verilmediğini söyleyen Kaplan, yaptığı açıklamada, “buraya ilk kez geldiğimizde çadır kurduk. Çadırımız belediye ekipleri tarafından söküldü. Bu nedenle biz de minibüsümüzün içerisinde yaşıyoruz. Dışarıda yağmur yağdığında minibüsümüzün içine sığınıyoruz. Çok zorlu bir hayat yaşıyoruz tabi ama başka yapacak bir şey yok” diye konuştu.

“AŞURE YAPIP VATANDAŞLARA DAĞITIYORUZ”

Boş arazide zorlu yaşama rağmen aşure yaparak çevreden geçenlere ikram ettiğini belirten Kaplan, yağışlı gün olduğu için çalışmadığını söyledi. İşe gitmediği için aşure yaptığını dile getiren Kaplan, “Normalde her gün sokakları gezerek kumaş satıyorum. Bugün hava yağışlı olduğu için bir yere çıkmadım. Kendi imkanlarımla aşure yaptım. Burada benimle birlikte başka aileler de yaşıyor. Yaptığım aşureyi hem onlara hem de çevreden geçenlere vereceğim” dedi. Gülizar Gülebak

#

24 Kas 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.