Şetkatlioğlu, 'O Akşam Cenabu Hakkın İradesi Tecelli Etmiştir'

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminde şehit düşen Şanlıurfalı Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nın abisi o geceyi anlattı.

Darbenin ikinci yılı 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi, ardında Şanlıurfa'da 4 şehidin gözü yaşlı ailelerini bıraktı. Acılı ailelerden Şanlıurfalı Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nın abisi Mustafa Şefkatlıoğlu o geceyi anlattı.

Mustafa Şefkatlioğlu,"15 Temmuz şehidi Mehmet Şefik Şefkatlioğlu'nun abisiyim 15 Temmuz sadece 15 Temmuz'da hatırlanacak bir gün değil her zaman unutulmaması gereken bir olay çünkü bizim tarihimizin dönüm noktasıdır. Halkın demokrasiye, yönetime bakış acısı değişmiştir, egemenlik artık kayıtsız şartsız halkın kendisi olduğu bilhassa 15 Temmuz'da ortaya koymuştur. Sadece oy kullanmakla değil vatanımız, bayrağıma, dinime bir zarar geldiği zaman tepkisini göstermiştir. 15 Temmuz unutulmaması gereken bir olay ben bunu dile getirdiğim zaman bir şehit abisi olarak şahsi bir menfaat olarak görülüyor. Allah bütün şehitlerden razı olsun onlarda bizim şehidimiz kesinlikle bizim ayırım yapmıyoruz.

Darbeyi biz TRT spikerinden öğrendik evdeydik devletin, iktidar yönetimden el çektirildiğini yönetime el konulduğunu tabi bunu söylerken kimin yaptığını bilmiyorduk hangi grup yapmış, niye yapmış, neden yapmış çünkü ortada darbe yapılacak bir ortam yoktu. Vatan elden gidiyor diye bir boşluğa düştük, çünkü vatanı olmayanın hiç bir şeyi yoktur. Gördük ve yaşadık dünya'nın neresine giderseniz gidin vatan çok önemli darbeyi kim yapmış o önemli değil onu düşünmedik cenabı hak o akşam vatanını seven insanların gönüllerine bir şey bıraktı ben ve oğlan sabaha kadar gittik Tugay'ın önünde bekledik bizi kim götürdü, hangi güç götürdü Cenabu hakkın gönlümüze bırakmış olduğu bir şevkti. Şimdi bana çıkın deseniz ben hayatta çıkmam o akşam Cenabu hakkın iradesi tecelli etmiştir"dedi.

16 Tem 2018 - 10:34 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.