Sele Kapılan 120 Küçükbaş Hayvan Telef Oldu

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde sağanak sonrasında sele kapılan küçükbaş hayvanlar telef oldu bir ahırın duvarı çöktü yollar araç ve arı

Samsat ilçesine bağlı Ovacık köyünde yaklaşık 20 dakika süren sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Köydeki ahırda bulunan 120 küçükbaş havyan, yağışın ardından sele kapılarak, telef oldu.

Sel sularıyla birlikte köyde bir ahırın duvarı çöktü, yollar, otomobil ve arı kovanları zarar gördü. Sağanak sonrası İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve jandarma ekipleri çalışma yaptı.

Köylülerden Abdulmecit Ertan, Ovacık köyünde akşam saatlerinde yağışın başladığını belirterek, "Yağış ile dolunun da etkisiyle köyde sel oluştu. 200 küçükbaş hayvandan 120'si telef oldu. 40 arı kovanı, araç ile ahır zarar gördü. Köyümüzde yaklaşık 2.5 metre yüksekliğinde çamur oluştu. Şu anda gerçekten bir mağduriyet yaşıyoruz. 30 haneli bir köyümüz var. Devletimizin mağduriyetimizi gidereceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Köyde aniden bastıran yağışın yaklaşık 20 dakika sürdüğünü anlatan Gaffari Ertan da hayvanların sel nedeniyle telef olduğunu, ahırın çöktüğünü, bir otomobilin ise çamura saplanarak zarar gördüğünü kaydetti.

24 Eki 2018 - 01:03 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.