Şehrin merkezinde hastalığa davetiye çıkaran manzara

Şanlıurfa'nın Yeşildirek Mahallesi yaklaşık 11 yıldır kentsel dönüşüm bekliyor. Kentsel dönüşüm yapılmayan mahalle aralarında biriken yağmur

Şanlıurfa’nın Yeşildirek Mahallesi yaklaşık 11 yıldır kentsel dönüşüm bekliyor. Kentsel dönüşüm yapılmayan mahalle aralarında biriken yağmur suları hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Haliliye ilçesine bağlı Yeşildirek mahallesi 11 yıldır kentsel dönüşümü bekliyor ve mahallede en çok çileyi çocuklar çekiyor. mahallede çocuklar pis suların yanında oynamak zorunda kalıyor. Mahallenin Kanalizasyon ve içme suyu şebekesinde de büyük sorunlar yaşanıyor. Mahalledeki çocuklar pis suların içinde oyun oynarken hastalıklar ile iç içe kalıyor.

Yaklaşık 50 bin nüfusun yaşadığı mahallede 1341 konut bulunuyor. Şanlıurfa’nın göbeğindeki tapulu evlerine imar da verilmiyor bir an önce kentsel dönüşüm de yapılmıyor. Her seçim öncesi bakanı, milletvekili, belediye başkanı ayaklarına kadar gidip oy istiyor. Seçim bitince unutuluyorlar. Her seçim döneminde kandırıldıklarına inan Yeşildirek Mahallesi sakinleri 3 lüks mahallenin arasında çamurdan ve kerpiçten evlerde yaşıyor. Çürüyen alt yapı boruları Kentsel Dönüşüm olacak diye yenilenmiyor.

Kış ayın gelmesiyle birlikte yağan yağmur çıkmaz sokaklarda bulunan çukurlarda su göletleri oluşuyor. çocuklar pis suların yanında misket oyunu oynamaya çalışıyor. Pis suya giren misketler çocukları hem üzüyor hem de hastalanmalarına neden oluyor. Mahalle halkı yetkilerin duyarsızlığından bıktı, Yeşildirek kentsel dönüşümü yapılsın yada hizmet gelsin diye feryat ettiler.

20 Kas 2015 - 08:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.