şehit polisler ugurlandı

Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda dün meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Ali Polat düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi.

Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda dün meydana gelen trafik kazasındaşehitolan polis memuru Ali Polat, düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi. Polat, görev yeri Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yoksul çocuklara yönelik eğitim projelerinde eğitmen olarak görev yapıyordu. Cenaze törenine katılan onlarca Bağlarlı aile, çocuklarıyla birlikte şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin tabutunun bir tarafında anne, baba, kardeş ve eşi sarılıp gözyaşı dökerken, diğer tarafında şehidin yıllardır okumaları için çaba gösterdiği, elinden tuttuğu çocuklar ile aileleri tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Diyarbakır'dan Gaziantep'e çim hokeyi müsabakası için öğrencileri taşıyan midibüs, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi yakınlarında dün buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, 32 yaşındaki Ali Polat adlı polis memuru şehit oldu, 2'si polis, 1'i öğretmen, 20'si ortaokul öğrencisi 23 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi devam ederken, şehit Polat için görev yaptığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 7. Kolordu Komutanı Abdullah Recep, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in yanı sıra askeri erkan ve şehidin meslektaşları ile çok sayıda Diyarbakırlı aile, şehit için düzenlenen törene çocuklarıyla birlikte katıldı. Cenazenin ambulanstan indirildiği sırada şehidin meslektaşları, ailesi ve öğrencileri gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin babası, kız kardeşi ve eşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, yapılan duaların ardından memleketi Gaziantep'e gönderilmek üzere cenaze aracına taşındı.

Bu sırada; şehidin yıllardır okumaları için eğitim verdiği, elinden tuttuğu Bağlarlı aileler ile çocukları tabuta sarıldı. Şehidin ailesi de tabuta sarılınca duygu dolu anlar yaşandı. Şehidin, Türk bayrağına sarılı cenazesinin bir tarafından Diyarbakırlı çocuklar diğer tarafından ise Gaziantepli ailesi gözyaşı döktü. Şehidin annesi, eşi, babası ve kardeşi ayakta durmakta güçlük çekti.

BİNLERCE ÇOCUĞUN ELİNDEN TUTUP OKUMALARINA VESİLE OLDU


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün, Sosyal Destek Programı kapsamında yürüttüğü 'Şiddete Hayır Spora Evet' projesi başta olmak üzere yürüttüğü çok sayıda projede görev alan, proje koordinatörlüğü yapan şehit Ali Polat, görev yaptığı Bağlar ilçesinde ailelerle sıkı dostluklar kurmuştu. Bölgedeki çim hokeyi takımları ile oluşturulan ligde mücadele eden Diyarbakır Polisgücü Çim Hokeyi Takımı sporcusu öğrencilere eğitmenlik de yapan Ali Polat, yine öğrencilerle birlikte dün Gaziantep'e gidersen şehit oldu.

Polat, bugüne kadar hep olaylarla gündeme gelen Bağlar ilçesinde çocukların okuması için gece-gündüz demeden çalıştığı, yoksul ailelere her türlü yardımda bulunmak için çabaladığı öğrenildi. Polat'ın arkadaşlarıyla birlikte elinden tuttuğu, sporun farklı alanlarıyla tanıştırdığı binlerce çocuğun bu sayede Anadolu ve Fen Liselerini kazandığı, çok sayıda öğrencisinin de üniversitelerde okuduğu öğrenildi. Şehit için düzenlenen törene katılan çok sayıda çocuk, cenazenin gönderildiği sırada ağıtlar yaktı, krizler geçirdi. Ağlayan çocuk ve gençleri polis memurları sakinleştirmeye çalıştı.

#

15 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.