Savaş'ın Gölgesinde Kadınlar Günü defilesi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla 'Göbeklitepe'nin Güçlü Kadınları' adlı Yöresel Kıyafet

Savaş'ın Gölgesinde Kadınlar Günü defilesi
Video için play'e tıklayın

Mustafa BayarŞanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla "Göbeklitepe'nin Güçlü Kadınları" adlı Yöresel Kıyafet Defilesi düzenlendi.Defile Şanlıurfa Haleplibahçesinde bulunan Arkeoloji Müzesinde 15 mankenin katılımı ile gerçekleşti. Defileye Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, ilçe Belediye Başkanları ve bürokrat katıldılar.Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi tarafından Çoban Stilist Mustafa Şahin tarafından hazırlanan 30 yöresel kıyafeti, Ece Gürsel ile birlikte 15 manken boy gösterdi .Ünlü Moda tasarımcısı Çoban Stilist Mustafa Şahin," Bu defile benim en büyük hayâlımdı çünkü annem vefat etmeden önce Dünya Kadınlar gününde bir defile yapmaktı ama ne yazınki annem hayalimdeki bu projeye ömrü yetmedi bu defile için 3 ay boyunca 40 kişilik bir ekiple 30 parça yöresel kıyafetleri hazırladık bu defileyi Rahmetli anneme hediye ediyorum bu defileyi yapımındı Başta Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av Nihat Çiftçi'ye eşi Sema Çiftçi'ye Şanlıurfa Büyükşehir belediye sosyal kültür birimi Şube Müdürü Sibel Sağızci, ve Müze müdürü Müslüm Ercan'a bu defilede beni yanalız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum bu defile benim en büyük hayâlımdaki defiledir defilede sahneye çıkan tüm manken arkadaşlarıma, da ayrıca teşekkür ediyorum Memleketimde bu benim 5 defilemdir İstanbul'da 4 yurt dışında, 6 defile yaptım toplam olarak yaklaşık beş yüz parçalık bir koleksiyon yaptı çok mutluyum önümüzdeki günlerde yeni projelerim var inşallah gerçekleşir"dediŞanlıurfa Arkeoloji Müzesinde düzenlenen Dünya Kadınlar Günü Göbeklitepe'nin Güçlü Kadınları Yöresel defilesine Şanlıurfalılar büyük ilgi gösterdi .

07 Mar 2016 - 17:32 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.