Savaşa mı giriyoruz, bayrama mı?

Suriye'de yaşanan iç savaşın etkileri günden güne artarak sınıra kadar dayanınca Suriye Tezkeresi mecliste kapalı oturumda kabul edildi. Suriye konusunda

Suriye’de yaşanan iç savaşın etkileri günden güne artarak sınıra kadar dayanınca Suriye Tezkeresi mecliste kapalı oturumda kabul edildi.

Suriye konusunda hükümete TSK’nın yabancı ülkelere gönderilmesine ve görevlendirilmesine ilişkin bir yıl süreyle izin verilmesini öngören tezkere 129 ret oyuna karşılık 320 evet oyuyla Meclis’ten geçti. AKP ve MHP tezkereyi desteklerken CHP ve BDP hayır oyu verdi.

ŞANLIURFA HALKI TEDİRGİN

Suriye ile en uzun sınıra sahip olan Şanlıurfa’da vatandaşların tedirginliği ve gerginliği yüzlerine yansıyor. Halk olası bir savaş halinde neler yapacağını bilmezken, durumun neleri beraberinde getirip neleri götüreceği ise kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

Sınır ötesine yapılacak müdahaleyle birlikte Şanlıurfa’da ve Türkiye’de yaşanması olası faaliyetler insanların can ve mal güvenliğini tehdit etmekte, sınır ili olan Şanlıurfa’da vatandaşlar ailelerinin ve kendilerinin can tehlikesi korkusununun önüne geçememektedir.

Urfanatik muhabirine konuşan Şanlıurfa’lı vatandaş Osman Gömük şunları söyledi;

“Savaşı hiçbir zaman tavsiye etmiyorum, savaştan yana değil barıştan yanayım, Türk askerinin gidip Suriye topraklarında savaşmasını istemiyorum, orda şehit olmalarını hiç istemiyoruz, böyle bir savaşa da karşıyım, keşke bu olaylar yaşanmasaydı.Allah sonumuzu hayırlı eylesin.

HUZUR İÇİNDE BAYRAM GEÇİRELİM

Bir an önce ateşkes olsun, bu savaş ortamını yatıştırsınlar, bütün millet çocuklarıyla bayramlaşsın, huzur gelsin refah gelsin.

GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ!

Suriye olaylarının başından beri ülkemize zararı var. Suriye vatandaşlarına kapımızı açtıktan sonra sınır illerinin hiçbirinde huzur kalmadı, ticaret kalmadı, gerek Kilis’te gerek Akçakale’de gerek Nusaybin’de bir sürü insan bu sınır ticaretiyle geçiniyordu, şu an gitmeleri de mümkün değil ordan gelmesi de mümkün değil.Bu durum Suriye’yle komşu bütün sınır illerini ekonomik olarak çökertti.

NÜFUSTA PATLAMA YAŞANIYOR

Nufüsta patlama yaşanıyor, Suruç’u ele alırsak 100 bin nufüsü olan ilçeye 100 bin kişi daha geldi, bunun suyu bunun gıdası bunun sağlığı herşeyin sağlam olması lazım. Keşke barış olsaydı, herkes kendi toprağında olsaydı, kendi aileleriyle birlikte olsalardı bir bütün olsalardı. Türk askeri gidip orda güya huzur ortamı barış sağlayacak cin şişeden çıktı, bunun altında bir sürü insan ölecek “dedi.

Selahattin Ünal isimli vatandaş ise;

“ Türkiye’nin sadece kendi başına bu savaşın ve bu çıkmazın içine girmesi taraftarı değilim. Kurulan koalisyon ve komşu ülkelerin desteğiyle hep beraber bir mücadeleyle bu tehlikenin altından kalkılması daha mantıklı geliyor. Türkiye’nin bu yangına tek başına girmesi uygun olmayacaktır.

Bizim komşumuz olan Suriye’de bu kadar büyük bir tehdit varsa IŞİD yönünden , bizim halkımızı da az çok tanıdığım için bu tehlike bize sıçrayacak gibi geliyor “ Dedi.

#

03 Eki 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.