Satan çok alan yok!

Yaklaşan 30 Mart yerel seçim öncesi Şanlıurfa'da konut satışlarında büyük oranda durgunluk görülmektedir. Her apartmanda 2-3 satılık afişleri

Yaklaşan 30 Mart yerel seçim öncesi Şanlıurfa’da konut satışlarında büyük oranda durgunluk görülmektedir. Her apartmanda 2-3 satılık afişleri göze çarpmaktadır.

Şanlıurfa’da özellikle imar alanlarının kısıtlı olduğundan müttehitler arsa alımında veya kat karşılığında iş almaktadırlar. Müttehitler kat karşılığı daire alındığında piyasa değeri 100 bin lira olan daire 200 bin liraya ulaşmaktadır.

Yaklaşan 30 Mart yerel seçimler öncesi tüm adaylar yeni imar ve konut alanları yapacaklarını seçim vaadi olarak sürekli dile getiriyorlar. Bunları dikkate alarak 30 Mart sonrası zaten duraklama dönemi yaşayan emlak sektörü gerilemeye başladı.

Şanlıurfa’nın gelişen yüzü olarak kabul edilen Karaköprü’de geçen yıla göre inşaat sektöründe büyük bir duraklama görülmektedir. Yeni yapılan her binanın 3-4 dairesinde satılık afişlerin görülmektedir.

Bahçelievler mahallesinde yaklaşık 30 yıldır Emlakçılık yapan Emin Bakikol, Eskiden daire almak için satılık daire bulunmazdı bu yıl satılık daire çok alıcı bulunmadığını ifade etti. Bakikol, “Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak ilimize gelen Suriyelilerden kiralık ev kalmadı. Urfa’da yeni evlenecek çiftler için kiralık ev bulmak çok zor ama satılık ev çok ama alıcı çıkmıyor, özellikle yaklaşan seçim öncesi bütün adayların ilk sorun olarak imar sorunu çözeceğiz yeni alanlar inşa edeceğiz demeleri vatandaşlar arasında ev ihtiyacı olanda ev almıyor seçim sonrasını bekliyor. Ben Bahçelievler mahallesinde yıllardır emlakçılık yapıyorum burada ev fiyatları çok yüksek eski evler bile 120-200 arasında fiyat istenmektedir. Ondan alıcı çıkmıyor şuanda kiralık ev yok ama satılık çok” olduğunu belirti.(Mehmet Gülebak)

#

07 Mar 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.