Şanlıurfa’ya “Şanlı” Ünvanının Verilişinin 29. Yılı Kutlandı

Kurtuluş Savaşı'nda düşman işgaline karşı verdiği mücadeleyle şehri işgalden kurtarıp ülkeye örnek olan Urfa'ya bu mücadele karşısında

Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgaline karşı verdiği mücadeleyle şehri işgalden kurtarıp ülkeye örnek olan Urfa’ya bu mücadele karşısında TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) tarafından Şanlı unvanının verilişinin 29. yılı münasebetiyle Şehitlik Anıtında tören düzenlendi.

Törende Vali Celalettin Güvenç’in Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tüğgeneral İhsan Başbozkurt, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Jandarma İl Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve daire amirleri katıldı.

Şehitlik Anıtına Çelenklerin bırakılması ile başlayan tören, günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalar ve okunan şiirlerle devam etti.

Törende Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kente “Şanlı” ünvanının verilme sürecini anlatarak Şanlıurfa’nın bağımsızlık mücadelesine değindi.

#

22 Haz 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.