Şanlıurfalıların "Ömer Halis" sevgisi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesiberaberindeki askerlerle Özel KuvvetlerKomutanlığını ele geçirmek için harekete geçen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Halisdemir'in adı, şehadetinin ardından yurt genelinde yeni doğanbebeklerle yaşatılıyor.

Yaklaşık bir asır önce Kurtuluş Savaşı sırasında gösterdiği destansı mücadeleyle büyük bir kahramanlık örneği verenŞanlıurfalıların torunları, FETÖ'nündarbe girişiminin ardından da farklı bir rekor kırdı.

Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandaşların kardeşçe ve huzur içerisinde yaşadığı kentteki aileler, ülkenin geleceğini korumak amacıyla canını feda eden kahraman Ömer Halisdemir'e adeta vefa borcunu, adını bebeklerine vererek ödüyor.

Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 15 Temmuz'un ardından 69 isimle Türkiye'de en fazlaŞanlıurfa'da doğan bebeklere "Ömer Halis" ismi verildi.

Verilere göre, Kahramanmaraş'ta 67, Erzurum'da 60, Niğde'de51 bebeğe veTürkiye genelinde ise bin 278 bebeğe "Ömer Halis" adı konuldu.

"Gururlandık"

ŞanlıurfaBüyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye'nin 15 Temmuz'da tarihi bir süreç yaşadığını söyledi.

Şanlıurfalıların tarih boyunca milli birlik ve beraberliğe önem verdiğini anlatan Çiftçi, özellikle önemli başarılara imza atan kahramanların unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Bu anlamda hemşehrileriye gurur duyduğunu vurgulayan Nihat Çiftçi, şöyle devam etti:

"15 Temmuz kahramanı olarak tarihimizde yerini aldı.Şanlıurfa'da birçok gencimiz ve bizler kabrini de ziyaret etti. Vatanımızın bu tür kahramanlara ihtiyacı var. 15 Temmuz'dan sonra doğan bebeklere 'Ömer Halis' ismi veriliyor. BuŞanlıurfamızın ne kadar vatanperver olduğunu gösteriyor, birinci olması bizi gururlandırdı.Şanlıurfalı hemşehrilerimizin vatanı için canını feda eden şehide bir nevi vefa borcunu ödemek gayesiyle hareket ettiğini görüyoruz. Bu ismi çocuklara vermenizle birlikte aslında Ömer Halisleri doğuruyorsunuz, yaşatıyorsunuz. Bir Ömer Halis şehit oldu ama binlerce Ömer Halis doğdu. Bu anlamda hemşehrilerime duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum."

"Onun gibi kahraman olsun"

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki Kaçkan ailesi de bebeklerine "Ömer Halis" ismini verdi.

Baba Mehmet Sait Kaçkan, gurur duydukları kahraman şehidin adını 1 Ağustos'ta doğan çocuklarına verdiklerini belirtti.

Oğlunun da kahramanca bir hayat yaşamasını istediğini anlatan Kaçkan, "Şehidimiz Ömer Halisdemir'in ismini yaşatmak için bebeğimize adını verdik. Daha önce de ilçemizde şehit edilen iki polisten biri olan Okan Acar'ın ismini yeğenimize vermiştik. Bundan dolayı mutlu ve gururluyuz. Çocuklarımızın, adlarını aldıkları kahramanlar gibi bir hayat yaşamalarını arzu ediyoruz. Devletimizi ve milletimizi seviyoruz ve her daim devletimizin ve milletimizin yanında olacağız." dedi.

07 Ara 2016 - 11:15 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.