“Şanlıurfalıların misafirperverliği kanıtlanmıştır”

'Şanlıurfalıların misafirperverliği kanıtlanmıştır” Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Şanlıurfa'da bulunan Suriyeliler sığınma kamplarını

“Şanlıurfalıların misafirperverliği kanıtlanmıştır”

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’da bulunan Suriyeliler sığınma kamplarını ziyaret eden Unesco Türkiye Milli Komisyonu üyeleriyle yapılan toplantıda bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Unesco Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Vali Yardımcısı Meral Uçar, barınma merkezi bulunan ilçelerin kaymakamları, Unesco Türkiye Milli Komisyonu üyeleri, ilgili kamu kurumlarının yetkilileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali İzzettin Küçük; Şanlıurfa’da yer alan çadırkentlerde ve şehirde yaşayan Suriyeliler hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa’daki Suriyeli sayısının Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin dörtte biri oranında olduğunu ifade eden Vali Küçük, 500 bin Suriyelinin 90 binin üstünde bir kısmının konaklama tesislerinde barındırıldığını belirtti. Göç eden Suriyeliler konusunun uluslararası bir konu olduğunun altını çizen Vali Küçük, komisyonun yaptığı çalışmanın bilgi paylaşımı açısından önemli olduğunu kaydetti.

Komisyon Başkanı Öcal Oğuz ise konuşmasında, Şanlıurfa halkının Suriyeliler göstermiş olduğu misafirperverlik için teşekkür ederek; “Şanlıurfalıların misafirperverliği zaten kanıtlanmıştır. Suriye’den yaşanan göçlerde gösterdiği misafirperverlik de her türlü takdiri hak ediyor. Buraya geliş amacımız; çadır ve konteynır kentlerde devletimiz tarafından misafir edilen Suriye vatandaşlarımızın eğitim kültürün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere kırılgan gruplar üzerinde göçlerin yarattığı toplumsal sorunların değerlendirilmesi ve Unesco’nun 38. Genel Konferansında Türkiye’nin sığınmacılara yönelik çalışmaları hakkında farkındalık oluşturmak suretiyle uluslararası toplumla paylaşılması amacıyla Unesco’nun yakından ilgilendiği konularla ilgili gözlem ve görüşmeler yapmaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Komisyon Üyesi Murat Erdoğan tarafından yapılan araştırmalara ilişkin derlenen sunum gerçekleştirilirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez tarafından da Şanlıurfa’daki konaklama tesisleri hakkında toplantıya katılanlara bilgi verildi. Toplantı daha sonra katılımcıların bilgi paylaşımı ve önerilerle devam etti.

#

09 Mar 2015 - 14:30 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.