Şanlıurfalılar Otomobil Fabrikasının Urfa'da Kurulmasını İstiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından Şanlıurfalılar da yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesini istiyor. Şanlıurfalılar 'GAP'ın

Mustafa BAYAR

Şanlıurfalılar yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesini istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın; yerli otomobil projesi konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'ndaki çağrısının; TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından 'Biz hazırız' karşılığını bulmasının ardından yerli otomobil üretim yeri konusu da gündeme gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından Şanlıurfalılar da yerli otomobilin kendi illerinde üretilmesini istiyor. Şanlıurfalılar, "GAP'ın başkentiyiz Şanlıurfa Bölgenin en huzurlu kentidir kurulacak Otomobil Fabrikasının Şanlıurfa'da kurulmasını istiyoruz" dediler.

Belediye Başkanı Çiftçi,"Biz Hazırız"

Yerli otomobil fabrikasının Şanlıurfa'da kurulması için Ankara'da girişimlerde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali yıldırım ile görüştüğünü belirten Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı Nihat Çiftçi," Otomotiv sektörü başta Şanlıurfa'ya ve Bölgeye büyük bir istihdam sağlayacaktır Şanlıurfa halkı bu yatırımı istiyor biz Şanlıurfa büyükşehir belediyesi olarak istiyoruz ve hazırız yeter ki bu fabrikanın İlimizde kurulsun yer konusunda hiçbir sorun yok istedikleri yerde fabrika yeri Belediye olarak vermeye hazırız yeter ki ilimizde kurulsun Şanlıurfa huzur kendi güvenli bir kent herkes gönül rahatlığı ile Şanlıurfa'da yatırım yapabilir" diye konuştu.

Başkan Demirkol, "Yerli Otomobil Sektörü Bir Bölgeye Sıkıştırılmasın"

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, yerli otomobil için ülkemizde hükümetin sektörel bir politika uygulaması ve bu uygulamayla otomotiv sektörü için bölge belirleyerek alt yapı oluşturması gerektiğini söyledi. Başkan Demirkol, son günlerde gündemde olan yerli otomobil ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyesi ile başlayan yerli oto üretim çalışmalarının kalkınma ve istihdamın yaygınlaştırılması, ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması adına bir bölgeye sıkıştırılmaması gerektiğini ifade etti.Başkan Demirkol, kalkınma düzeyi ile doğru orantılı olan sanayileşmenin hassas politikalar ile belirlenmesi ve otomotiv sektörü için de ayrıca bir hassasiyet taşınması gerektiğini ifade ettiği değerlendirmesinde “Örnek olarak otomotiv sektörünün en önemli ülkelerinden olan Almanya’da BMW: Münih’te, Opel: Rüsselsheim’da, Audi: Zwickau’da, Volkswagen: Berlin’de, Mercedes ve Porsche: Stutgart’ta üretiliyor. Bu da bölgesel kalkınmayı ülke kalkınmasına dönüştürüyor. Bizlerin de ülke olarak bu yönlü bir politika belirleyerek şimdiden alt yapı çalışmalarına başlamamız gerekiyor” dedi. Demirkol otomobil Fabrikasının Şanlıurfa, da kurulursa bizi çok sevindirin"dedi.

Başkan Arslan," Bu Proje Bölgede Terörü Bitirir"

Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkan Mustafa Arslan," Ülkemizde üretilecek olan yerli otomobilin fabrikasının Şanlıurfa'da kurulmasını istiyor. Kurulacak otomobil Fabrikasının doğunun incisi olan Şanlıurfa'da olması hem doğu hem, de Güneydoğu için büyük bir yatırım olacak Şanlıurfa GAP'ın Baş kenti güvenli bir kent huzurlu bir kent, kurulacak Fabrikanın bölgede yaşam, işsizlik ekonomi olarak büyük katkı sağlayacak, başta terör ve işsizliği bitirecek projedir. Şanlıurfa Başta Suriye, Irak ve İran sınır konmuşlarımıza çok yakın bir il olması nedeni ile Fabrikanın kentte kurulması Ülkemize, Bölgemize ve İlimize büyük bir ekonomi fayda sağlayacaktır onun için otomobil Fabrikanın Şanlıurfa,"da kurulmasını istiyoruz" dedi

05 Haz 2017 - 12:14 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.