Şanlıurfalılar Dikkat! Ramazan Öncesi Tepsi Paralı Oldu

Şanlıurfa'da Ramazan ayının öncesi her gün vatandaşın getirdiği yüzlerce tava ve tepsi yemeği sıcakla boğuşarak pişirmek zorunda kalan bazı

Şanlıurfa'da fırıncılar, vatandaşların özellikle Ramazan ayının vazgeçilmez yemeği olan fırında tepsi, patlıcan, biber, patates, çömlekte ve güveç talebi nedeniyle yoğunluk yaşıyor. Kentteki bazı Fırıncılar tepsi yoğunluğunu azaltmak için Ramazan'a özel olarak tepsi parası almaya başladı.

Fırıncılar Ramazan mesaisine hazırlıkları başladı. Fırıncılar, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur mesaisi yapacak. Fırınların en büyük sıkıntılarından bir tanesi tepsi, patlıcan ve biber yoğunluğu. Fırında pişirilmeye getirilen tepsi yemeklerinden dolayı pide pişirmekte zorlandıklarını söyleyen fırıncılar, bu durumu dengelemek için tepsileri ücretli pişirecek. Ramazan aylarında fırıncılar, pide ve lahmacun siparişlerini yetiştirebilmek için saat 18.00'den sonra tepsi kabul etmeyeceği öğrenildi.

Fırıncı esnafı, tepsi kebabı pişirme yüzünden ekmek çıkaramadıklarını dile getirerek, "Patlıcan biber ile birlikte tepsi ve çeşitli yemekler pişirmeye getiriyorlar ve bu gelenek sahurdan akşam saatlerine kadar devam ediyor. Müşterilerimizin isteğini kırmamak için getirdikleri tepsiyi pişirmek zorunda kalıyoruz. Fakat tepsi kebabına yoğun istek olunca ekmek çıkarmakta zorluk çekiyoruz. Ramazan ayı nedeniyle sadece Ramazan ayına özel gelen tepsilerden 1 TL kuruş alıyoruz" dediler.

13 May 2018 - 12:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.