ŞANLIURFA’DA sigaraya denetimi devam ediyor

Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri Şanlıurfa ve ilçelerde 100 kişilik ekiple denetimlerine aralıksız devam ediyor. Şanlıurfa kent merkezinde akşam

Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri Şanlıurfa ve ilçelerde 100 kişilik ekiple denetimlerine aralıksız devam ediyor. Şanlıurfa kent merkezinde akşam saatlerinde Atatürk Caddesi ve Ahmet Bahçıvan iş merkezinde bulunan İnternet Kaferleri,Barları ve iş yerlerini denetleyen Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, zabıta ekipleri de eşlik etti. Gece geç saatlere kadar yapılan denetimlerde kapalı mekanlarda tütün ürünü kullanan kişilere ve kullanmasına müsaade eden işletme sahiplerine idari para cezası uygulandı.

Halk Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağılığı Şubesi Halil İbrahim Karaca il genelinde toplam 13 ekiple denetim yaptıklarını ifade ederek, “Şanlıurfa merkezde 3 ekip ilçelerde 10 ekibimiz aralıksız bu deneli yapıyor. İlk yıllara göre denetimlerimizin faydalı olduğunu ve kapalı mekanlarda artık sigara içilmesinin en aza indiğini gözlemleyebiliyoruz. Amacımız kapalı alanlarda dumansız hava sahasını oluşturmaktır. Bu konuda esnaflarımız ve vatandaşlarımız dan duyarlı olmalarını istiyoruz. İnternet kafeleri ise en çok üzerinde durduğumuz yerlerden biri. Herkesin bildiği ve gördüğü gibi 18 yaşın altındaki gençler İnternet kafelerde zaman geçiriyor. Bu yasanın amacı çocukların sigara içmesi ve özendirmesini engellemektir. Denetimler sırasında bazı vatandaşlar dumansız hava sahası ile birlikte sigarayı bile bıraktıklarını söylüyor” dedi. (iha)

#

20 Eyl 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.