Şanlıurfa’da Rojava yürüyüşü düzenlendi

Şanlıurfa BDP İl Örgütü Rojava'da yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Topçu Meydanında bir araya gelen parti

Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa BDP İl Örgütü, Rojava’da yaşanan katliamları protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Topçu Meydanında bir araya gelen parti üyeleri, Rojava’da IŞİD’in saldırılar düzenleyerek, halkı öldürdüğünü öne sürerek, yürüyüş yaptı. BDP Şanlıurfa İl Başkanı Celalettin Erkmen ve partinin diğer üyelerinin katıldığı yürüyüş eyleminde sürekli Rojava için özgürlük sloganları atıldı. BDP Meclis üyelerinin de katıldığı yürüyüş, Topçu Meydanından Kara Meydanı Camiine kadar sürdü. Kara Meydanı Camiine kadar sloganlar atarak yürüyen eylemciler, Rojava’daki katliamların durması için çağrıda bulundu.

Rojava’daki savaş ortamının durdurulması için yürüyüş yapan parti üyeleri yürüyüşün sonunda basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını BDP İl Başkanı Celalettin Erkmen okudu. Erkmen, yaptığı açıklamada, Suriye ile Türkiye’deki Kürtler’in birbirinden ayrı koyulmaya çalışıldığını belirterek, sınır illerde yapılan kalekolları da eleştirdi. Sınır bölgelerinde yapılan kalekollar üzerinden AK Parti’ye yüklenen Erkmen, ”Rojava’da her gün yüzlerce insan katlediliyor. Bu katliama sessiz kalmamız beklenemez. Başka ülkelerdeki zulümlere sessiz kalınmazken, Rojava’daki olaylara neden sessiz kalınıyor. Sınır bölgelerinde kalekollar neden yükseliyor. Buradaki amaç nedir? Temel amaç, Türkiye ile Suriye’deki Kürtler arasındaki bağlantıyı koparmaktır. Çözüm sürecinin ilerlemesi için tek taraflı adımlar yetmiyor. AKP’nin bu kalekol çalışmalarını hemen durdurması gerekiyor. Rojava’da bir katliam var ve bu katliama herkes sessiz kalıyor. Bizim bu duruma sessiz kalmamız beklenemez. Hükümeti de bu kalekolları durdurmaya davet ediyorum” dedi.


sanlıurfa bdp yürüyüs

#

04 Haz 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.