Şanlıurfa’da Nevruz Coşkuyla Kutlandı

Şanlıurfa'da nevruz kutlamaları başladı. Finali 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılacak olan nevruz kutlamaları bugün de Şanlıurfa'da

Şanlıurfa’da nevruz kutlamaları başladı. Finali 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılacak olan nevruz kutlamaları bugün de Şanlıurfa’da yapıldı. Kutlamalara Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Gülten Kışanak, Mehmet Öcalan, İbrahim Binici katıldı.

ŞUTİM’de sabah saatlerinde başlayan kutlamalarda yoğun güvenlik önlemleri alınırken alana giren tüm vatandaşların üstleri arandı. Binlerce kişinin katıldığı nevruz kutlamalarında sahneye önce Kürt Grup Koma Çiya çıktı.

Kutlamalarda Konuşan Mehmet Öcalan; "Kimse Kaçmasın Herkes Bu Sürece Destek Versin"

Grup Çiya’nın ardından sahneye çıkan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan halkı Kürtçe selamladıktan sonra, "25 gün önce İmralı’ya gittim. Size İmralı’dan selam getirdim" dedi.

Konuşmasını Kürtçe sürdüren kardeş Öcalan, herkesin barış sürecine destek vermesi gerektiğini belirterek, "herkes demokratik ve siyasi mücadeleye gelmelidir. Kimse kaçmasın. Bu taze bir süreçtir herkes bu sürece destek versin" diye konuştu.

Daha sonra Şanlıurfa’daki nevruz kutlamalarını değerlendiren Kardeş Öcalan, katılımın az olmasından yakındı.Kardeş Öcalan, "Şanlıurfa büyük bir şehir. Buraya binlerce insan katılmış ancak bu sayı Şanlıurfa için çok az bir sayı. Buraya 1 milyon insanın gelmesi gerekirdi. Buradaki kutlamaların Diyarbakır’ı aratmaması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

Öcalan ardından sahneye BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici konuştu. Binici’de Kürtçe konuşarak halkın nevruz bayramını kutladı.

Gülten Kışanak Bu meydanı rengarenk kuşatan kadınları kutluyorum.

Bu sloganlar binlerce yerde yükseliyor. Ama en çok da Urfa’ya yaklaşıyor.bu kadim topraklarda halkın insanların özgürlük arayışını bugüne taşıyan büyük bir önder var. Kürt halkının başkanı Öcalan’da bu topraklarsa büyüyendir. Sizler Urfa’dan Kürt halkının 21. Yüzyıla özgürlükle yürüyen ilk adımını attınız.

Tüm partimizden 3. Heyet İmralı’ya gitti. Önderimizle bir görüşme daha gerçekleşti. Herkes binlerce selam getirdiler. 21 mart günü Diyarbakır’da görkemli nevruz da Öcalan’ın çözümünü yol haritasını sizlerle halkımızla tüm dünya ile paylaşacağız. Öcalan içinde bulunduğumuz süreci, demokratik çözüm demokratik kurtuluş olarak tanımlıyor. Bizlerden herkesten en çok da Urfalı hemşerilerinden bu sürece destek olmalarını istiyor.

Evet Urfa önemli bir insanlık merkezdir. Burada İbrahim bir gelenek çıkmıştır. Bu geleneği devam ettiren Kürt halkı ve Öcalan’dır. Urfa’yı demokratik çözümün kalesi yapın. Tüm Urfa halkı barış sürecinin kalesi yapın. Barış hepimizin yüreğindeki en derin özlemidir. İşte görüşmeler başladı. İşte çözüm süreci başladı. Hep beraber güç ve omuz verelim ve başaralım. Özgür bir ülke özgür bir halk yaratalım.

Hükümet bu konuda parlamentonun tarihi bir sorumluluğu var. Türkiye’de toplumun çok büyük bir kesimi barış ve çözüm istiyor. O nedenle parlamentoda halkın bu arzusuna uygun komisyonlar kurulmalıdır.

12 yıldır çözüm adına büyük adımlar ve yürüyüşler var. Çünkü sizin seçtiğiniz milletvekilleri de cezaevlerinde. Bu sorun müzakere ile çözülür diyenler cezaevine konuldu. Terörle mücadele yasası denilen bu bela çöp kutusuna atılmalıdır.

Konuşmalardan ardından miting sona erdi.

#

19 Mar 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.