Şanlıurfa’da inşaatların hızı kesildi

Şanlıurfa'da kış aylarına girilmesi üzerine inşaat sektörüne ara verildi. Yaz aylarında artan ve kentin birçok bölgesinde devam eden inşaatlar

Şanlıurfa’da kış aylarına girilmesi üzerine inşaat sektörüne ara verildi.

Yaz aylarında artan ve kentin birçok bölgesinde devam eden inşaatlar, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte durmaya başladı. Hava şartlarının geçtiğimiz aylara oranla daha soğuk olması üzerine inşaat sektörüne ara verilirken, inşaat çalışanları da işsiz kalıyor.

“KIŞ AYLARINDA İŞSİZ KALIYORUZ”

Yurdun genelinde olduğu gibi, Şanlıurfa’da da inşaat sektöründe çalışanlar, mevsim şartlarına bağlı çalışma fırsatı yakalıyor. Yaz aylarında durmadan çalıştıklarını söyleyen Hasan Demir, “Yaz aylarında yani sıcak havalarda sürekli çalışıyoruz ama kış aylarının gelmesiyle birlikte havalar soğuyor. Soğuk havalarda çalışamıyoruz. İnşaatlar soğuk olduğu elimiz iş tutmuyor. Bu yüzden soğuk havalar devam ettiği süre içerisinde işsiz kalacağız” ifadelerini kullandı.

“Kış Aylarında Çalışmak Tehlikeli Oluyor”

Kış aylarında yağış ve buzlanma dolayısıyla inşaatlarda çalışmanın tehlikeli olduğunu kaydeden Demir, inşaatların buzlandığını ve kayma tehlikesi geçirdiklerini söyledi. Demir, “Kış mevsiminde kısa zamanda buzlanma olduğu için inşaatlarda düşme tehlikesi yaşıyoruz. İşimiz kış aylarında tehlikeli bir hal aldığı için kış aylarında işimize ara veriyoruz” şeklinde konuştu.

İNŞAATLAR YARIM KALDI

Yap-sat şeklinde ev yaparak satan müteahhitler, inşaatların yarım kaldığını belirterek, sıcak havalarda zaman zaman inşaat çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Peşinat ödeyerek, ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar da evlerinin bir an önce tamamlanmasını istiyor. Genellikle kirada yaşayan vatandaşlar, evlerinin bir an önce tamamlanmasını ve kendi evlerine taşınmayı bekliyor. Şanlıurfa’da hava şartlarının değişmesiyle birlikte duran inşaat sektörü, kış ayları içerisindeki sıcak günlerde devam edecek. Geçen senelere oranla bu sene geç zamana kadar çalıştıklarını söyleyen İsmail Aslan ise, “geçen senelerde kış etkisini daha erken hissettirirdi. Yani Kasım ayında çalışmayı bırakırdık ama bu sene yılbaşına kadar çalıştık. Kış ayları içerisinde sıcak havalarda çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

#

03 Oca 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.