“ŞANLIURFA SÜLEYMAN ŞAH DİYE ANILACAK”

SONUNDA TUGAY KALKIYOR! Gülizar Gülebak – Umut Deli 2014 Yerel seçimlerinde seçim vaatti olarak verilen 20.Zırhlı Tugay Komutanlığının kaldırılmasına

SONUNDA TUGAY KALKIYOR!

Gülizar Gülebak – Umut Deli

2014 Yerel seçimlerinde seçim vaatti olarak verilen 20.Zırhlı Tugay Komutanlığının kaldırılmasına ilişkin son noktayı Başbakan Ahmet Davutoğlu koydu.

AK Parti, 7 Haziran Genel seçimler nedeniyle Topçu meydanında düzenlendiği Mitingde 12 Şanlıurfa Milletvekili adayını tanıttı. Mitingde konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfalılara müjde vererek Tugay’ın şehir dışına çıkarılacağını 4 bin dönüm alanın Şanlıurfa’ya katılacağını söyledi.

Topçu Meydanında gerçekleşen Mitingde Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Eşi Sara Davutoğlu, Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfa milletvekili adayı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tarım ve Gıda Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şanlıurfa Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayları, İlçe Belediye Başkanları eşlik etti.

Yapılan mitingde sadece Şanlıurfa il emniyet müdürlüğüne bağlı 5 bin polis görev yaptı. Yoğun güvenlik önlemleri alınan mitingde basın mensuplarının çantaları da köpeklere koklatılarak içeri alındı.

10 Nisan Anneler gününü kutlayarak sözlerine başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Peygamberler şehri Şanlıurfa’ya selam olsun. İşgalciler geldiğinde dim dik duran Şanlıurfa’ya selam olsun. Bugün sizinle buluşmak bizim için en büyük onurdur. Şanlıurfalı her hemşerim de Allah aşkı, peygamber aşkı vardır. Aziz Şanlıurfalılar bütün hemşerilerimin Annelerimin Hz. Ayşe’ye, Hz Fatma’ya selam olsun. Onların yolunda giden annelere selam olsun” dedi.

“ŞANLIURFA SÜLEYMAN ŞAH DİYE ANILACAK”

Seçim mitingi için geldiği Şanlıurfa’da Süleyman Şah Türbesini de ziyaret ederek oradaki askeri personelden son bilgileri yerinde alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“ Süleyman Şahın emanetine emanet çıkacak mısınız? Şanlıurfalılar, Süleyman Şah siz değerli Şanlıurfalılara emanet olsun. Orada şehit olan şehidimize Allahtan rahmet eyler Şah Fırat Operasyonunda şehit olan asker annemize selam olsun. Bizim siyasi anlayışımızda tarihi derinlik vardır. Artık Şanlıurfa Süleyman Şah diye anılacak. Biz Süleyman şahı buraya getirmek isterken birileri de Suriye başkanı Esed gibi konuşuyor. Suriye’de ve Filistin’de bu davaları takip ederken birileri de çıkıp Kudüs Yahudilerin toprağıdır, Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı diyenlere dersini verecek misiniz? Şanlıurfa Kudüs kardeştir. Şanlıurfa’da onlara hiç unutmayacağı dersi verecek misiniz. Bu tarih cahillerine ders vermeye hazır mısınız. 7 Haziran kader seçimi sadece Türkiye’nin değil, Fransız işgali ile ayaklanan olan Şanlıurfalılar yeniden büyümeye hazır mısınız?”

7 Haziran seçimlerinin bir kader seçimi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, “Bu kader seçimi sadece bizim değil Filistin’in Saraybosna’nın da kaderi 12 Eylül yasaklarını kim kaldırdı. Kızlarımızın Başörtüyle rahatça gezmesini kim sağladı” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN DİLLERİ KABUL EDEN AK PARTİDİR”

AK Parti Şanlıurfa’da ne diyorsa Ağrı’da, Konya’da da onu söylediğini belirten Davutoğlu,” Birde diğer partilere bakın sadece HDP genel başkanı Selahattin Demirtaş değil, CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’na bakın Kılıçdaroğlu kalktı dedi ki Türbelere maaş ödenmez. Demirtaş dedi ki Diyaneti kaldıracağız. Diyanetle uğraşanın Şanlıurfa’ya gelmeye yüzü olur mu? İmam hatipleri kapatacağız diyenlere ders vereceğiz. Partilere bakın biri Kürtleri biri Türkleri kabul ediyor bütün dilleri kabul eden AK Partidir” diyerek muhalefet partilere gönderme yaptı.

“ŞEHİT ANNELERİYLE DİYARBAKIR ANNELERİ OMUZ OMUZA”

Çocukların artık dağda değil okulda olacağına vurgu yapan Davutoğlu, Siverek’te dağdan inerek evine dönen Ramazan Toy gibi düğün odalarında çocuklarımızı göreceğiz dedi.

Davutoğlu, “CHP, MHP arkasındaki paralelcilere biz biriz diyecek misiniz. Şehit anneleri Diyarbakır anneleri omuz omuza çocuklarımızı dağa değil okula gidecek” dedi.

“SURUÇ SUYA KAVUŞUYOR”

Şanlıurfa’ya yapılan hizmetleri dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

“11 Bin bacımıza maaş bağladık, 800 yataklı Eyyübiye hastanesi açılıyor, 27 Mayısta pamuk pirimi ödenecek, Adıyaman’ı Şanlıurfa’ya bağlayan Nisibi köprüsü açılıyor, Yarından itibaren Suruç suya kavuşuyor, Türkiye’nin en büyük müzesi Şanlıurfa’da açılıyor, Şanlıurfa’da 5 Ambulans vardı şimdi 65 Ambulans var. Şanlıurfa’ya hızlı treni gtiriyoruz bu tren Konya, Mersin, Adana, Gaziantep üzerinden Şanlıurfa’ya gelecek, 600 yataklı Tıp Fakültesi bitti.”

TUĞAY KALKIYOR

20.Zırhlı Tugay Komutanlığının yerel seçimlerde söz verilmesine rağmen kaldırılması için defalarca gündeme geldiği konuya ise yine son sözü Başbakan Ahmet Davutoğlu koydu. Davutoğlu, konuşmasında: “Size müjdem var, Genel Kurmay Başkanımız ile görüştüm Tugayın kaldırılması için gerekli talimatı verdim. En kısa sürede bu gerçekleşecek” dedi.

#

11 May 2015 - 05:03 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.