Şanlıurfa "sesli" de tanıtılacak

Akgül yaptığı açıklamada yaklaşık bir yıl önce Balıklıgöl yerleşkesinde hizmete giren merkezin binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret

Akgül, yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önceBalıklıgöl yerleşkesinde hizmete giren merkezin binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini söyledi.

Daha önce merkezinücretsiz ziyaret edilebildiğini anımsatanAkgül, merkezdeki alet ve ekipmanların küçük çocuklar tarafından bozulmasını ve kirletilmesini önlemek amacıyla girişlerde1 liraücret alınmaya başlandığını belirtti.

Teknolojik imkanlarla donatılan merkezde kentindoğal ve kültürel zenginliklerinidijital mecrada dünyanın dört bir yanındangelen turistlere tanıttıklarını vurgulayan Akgül, şunları kaydetti:

"Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dünyanın dördüncü büyük inanç merkezi kabul edilen Şanlıurfa'nın daha fazla turist tarafından ziyaret edilebilmesini sağlamak için dahaiyi tanıtmanın gayreti içerisindeyiz.Merkezimize gelen misafirlerimize Şanlıurfa'da merak ettikleri mekanlar hakkında görsel meteryaller eşliğinde bilgi veriyoruz.Merkezimize gelen ziyaretçiler,dokunmatik ekranlı kioslar ve gezi simülasyon gözlükleriyle Şanlıurfa'da yer alan tarihi veturistik mekanlarda sanal gezilyapma imkanı buluyor. Bu gözlüklerimizi de kısa süre sonra çözünürlüğü daha yüksek olanlarıyla değiştireceğiz.Sanal gezivasıtasıyla henüz turizme kazandırılmamış ve gözden ırak kalmış birçok mekan da gezginlerin beğenisine sunuluyor.Merkezimizdekısa süre sonra sesli tanıtım sistemini de hizmete sunacağız."

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali destekle merkezin daha da zenginleştirildiğini vurgulayan Akgül, merkezinhaftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasıziyarete açık olduğunu sözlerine ekledi.(AA)

#

27 Ağu 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.