Şanlıurfa sebze fiyatları yükseldi

Naci Çetindağ Şanlıurfa'da ŞUTİM hal pazarında bu haftanın gıda şampiyonu biber soğan ve patates oldu. Şanlıurfa'da Kış sebzeleri fiyatları

Naci ÇetindağŞanlıurfa'da ŞUTİM hal pazarında bu haftanın gıda şampiyonu, biber, soğan ve patates oldu.Şanlıurfa'da Kış sebzeleri fiyatları yükseldi, vatandaşın temel tüketim maddelerine gücü yetmez oldu. dar gelirli vatandaşlar, büyük bir endişeyle izliyor.sebze ve meyve, satıcıları bu durumdan çok şikayetçi Şanlıurfa sebze halinde esnaflarından. Mehmet Gültekin, " Fiyat çok yüksek olduğundan elimizdeki sebze çürümeye baş gösteriyor hiç kimse alıcı çıkmıyor bizde çok zor durumdayız bize pahalı geliyor bize pahalı satmak zorundayız vatandaş alıcı çıkmıyor"dedi.Türkiye’de, sebze ve meyvedeki fahiş fiyatlara soğuk geçen kış da eklenince, fiyatlar resmen çıldırdı. fiyatı yüzde 100 arttı. Mart ayında gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatları hızla yükseldi. Şubat ayı başında kilosu 5 lira olan şili biberi 10 liraya çıktı İran patlıcanı 2 liradan 4 liraya kadar , soğan 1 liradan 1,5 liraya, patates 1 liradan 2 liraya çıktığı belirtildi.

#

04 Mar 2015 - 10:47 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.