Şanlıurfa Kalesinde Çökme Meydana Geldi

Şanlıurfa merkezde bulunan tarihi kalede saat 13.20 sıralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı çökme meydana geldi. Şanlıurfa Kalesinde çökme meydana

Şanlıurfa merkezde bulunan tarihi kalede saat 13.20 sıralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı çökme meydana geldi.

Şanlıurfa Kalesinde çökme meydana geldi. Kale 13.20 sıralarında henüz nedeni bilinmeyen bir nedenden dolayı çökme meydana geldi. kale duvarının 20 metre çapında çökme yaklaşık 110 metrelik yükseklikten kayalar aşağı düştü. Haftanın 7 günü insan seli olan dolu olan Balıklıgöl ve Kale Havanın yağmurlu olması ve Vatandaşların Cuma Namazında olmalarından dolayı Şans eseri ölü ve yaralanan olmadı.

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri önlemleri artırdı. Balıklıgöl’de bulunan Urfa Kalesi ziyaretçilere kapatıldı.. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ çökmenin olduğu alanda incelemelerde bulundular.

İLK RESMİ AÇIKLAMA :

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, molozlar alınmazsa kaledeki çökmelerin devam edebileceği uyarısında bulundu.

Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, konuyla ilgili açıklamasında, "Arkeolojik kazıların ardından oda şeklinde olan kale içindeki molozların temizlenmemesi çöküntüyü meydana getirmiş olabilir. Molozlar temizlenmediği sürece diğer bölümlerde de bu tip çöküntülerin meydana geleceği kanaatindeyim” dedi.

#

19 Nis 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.