Şanlıurfa, dizilerin gözdesi oluyor

Kürtçe dizilerin yanı sıra Türkçe diziler de Şanlıurfa'da çekilirken daha birçok yönetmenin Şanlıurfa için proje hazırladığı belirtildi.

Kürtçe dizilerin yanı sıra, Türkçe diziler de Şanlıurfa’da çekilirken, daha birçok yönetmenin Şanlıurfa için proje hazırladığı belirtildi.

Özellikle Çözüm sürecinin ardından bölgede oluşan huzur ve refah ortamı nedeniyle Şanlıurfa’da birçok dizi çekilmeye başlanırken, çekilen diziler sayesinde Şanlıurfa’nın tanıtımı da yapılıyor.

DİZİLER, ŞANLIURFA’YA İLGİYİ ARTIRDI

Kürtçe yayın yapan Can u Ceger dizisinin çekimleri kentin farklı noktalarında yapılırken, çekimlerin yapıldığı yerlerin tanıtımı yapılıyor. Kürtçe dizinin yanı sıra, Halfeti’de çekilen Karagül ve son günlerde ekranlara çıkan Urfalıyam Ezelden ve Küçük Ağa dizisi nedeniyle Şanlıurfa ön plana çıkmaya başladı. Şanlıurfa’nın dizilere konu olması nedeniyle Şanlıurfa’ya olan ilginin arttığı belirtilirken, bu durumun turizme de yansıdığı belirtildi.

Bu yılın yaz aylarında Şanlıurfa’ya gelen turist sayısının daha önceki sezonlara oranla daha fazla olduğu belirtilirken, bu sayının ilerleyen sezonlarda daha fazla artması bekleniyor.

“DİZİLER, OLMAYAN GELENEKLERİ ANLATMASIN”

Dizilerin bir bölümünde çok eskiden kalan geleneklerin yeniymiş gibi gösterildiğini dile getiren bazı vatandaşlar, dizilerin Şanlıurfa’yı kötü tanıtmaması için yönetmenlerin yöreyi iyi bilmesi gerektiğini aktardı.

Özellikle Karagül ve Urfalıyam Ezelden dizilerinde birçok sahnenin Şanlıurfa’nın geçmişinde kalan kültürlerden olduğunu söyleyen Mazlum Ayhan adındaki vatandaş, “Diziler, daha çok ilgi çekebilmek için hiç olmayan olayları yaşatabiliyor. Bu da, kentimizin yanlış anlaşılmasına neden olur. Bu yüzden dizi yönetmenlerinin bu anlamda yöre insanıyla sürekli konuşması gerekiyor.

Yöreyi tanıyınca durumlar biraz daha farklı oluyor. Bizler de isteriz buralarda diziler çekilsin, memleketimiz tanıtılsın ama durumlar kötü anlatılmayacak şekilde olsun” diye konuştu.

“ŞANLIURFA’DA DİZİLER İÇİN MALZEME VAR”

Şanlıurfa’nın hem yapısı, hem de kültürü olarak dizilere ev sahipliği yaptığını belirten Ayhan, daha önceki yıllarda doğunun hepsine aynı gözle bakıldığı için diz çekimlerinin kentte yapılmadığını belirtti.

Çözüm sürecinin ardından refah ve huzur ortamının oluştuğunu ve batıdaki insanların Güneydoğu’ya gelmekten çekinmediğini belirten Ayhan, “daha önceki yıllarda terör olayları nedeniyle insanlar Şanlıurfa’yı da terör bölgesi olarak görüyorlardı. Buraya gelip dizi çekmeye çekiniyorlardı.

Ardık öyle değil, bölge tamamen huzurlu ve barışçı bir bölge oldu. Şanlıurfa, dizilere konu olacak birçok kültürü yaşıyor. Bu nedenle oluşan refah ortamının ardından yönetmenler bölgeye gelmeye başladı” dedi.

BİRÇOK YÖNETMEN URFA’YA GELMEK İSTİYOR

Karagül, Urfalıyam Ezelden, Küçük Ağa dizilerinin yanı sıra daha birçok dizi yönetmeninin Şanlıurfa’ya gelerek dizi çekimi yapmak istediği belirtildi. Şanlıurfa halkının dizi oyuncularına misafirperver davranması ve kendilerine yardımcı olmasının Türkiye tarafından bilindiği belirtilirken, ilerleyen yıllarda Şanlıurfa’da daha çok dizinin çekileceği belirtildi.

#

03 Kas 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.