Şanlıurfa Devlet Hastaneleri Konforlu Hizmet Veriyor

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde Beş yıldızlı Fizik Tedavi Ünitesi hizmet veriyor. Şanlıurfa'nın ve bölgenin en donanımlı en kapsamlı

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde Beş yıldızlı Fizik Tedavi Ünitesi hizmet veriyor.

Şanlıurfa’nın ve bölgenin en donanımlı, en kapsamlı deneyimli kadrosu ve personeliyle birlikte Şanlıurfalı vatandaşlara beş yıldızlı konforu ile hizmet sunmaya devam ediyor.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Polikliniğinde boyun, sırt, kalça, diz, bacak ağrısı, el ve ayaklarda uyuşma gibi şikâyetler ve kemik erimesi (osteoporoz) yönünden hastalar değerlendiriliyor.

Boyun fıtığı, bel fıtığı, bel kayması, kireçlenme gibi bir çok hastalıkla uyumlu hastalar fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde bölgesel olarak tedaviye alınıyor.

Balıklıgöl devlet hastanesinde fizik tedavi hizmeti alan tüm hastalar hastanenin özel aracı ile Şanlıurfa’nın her bölgesinden evinden alınıp tekrar evine bırakılıyor.

Ünitede; Hotpack, TENS, kısa dalga diatermi, US, infraruj, coldpack, elektrik stimilasyon cihazları bulunmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir fizyoterapist ve beş hemşire görev yapmakta; felç geçirmiş kas hastalığı, protez ameliyatı geçirmiş, kırık sonrası problemleri olan hastalar rehabilitasyon ünitesinde fizyoterapist tarafından rehabilitasyon programına alınıyor. Rehabilitasyon ünitesinde omuz çarkı, parmak merdiveni, denge tahtası, paralel bar ile aktif olarak çalışılıyor.

Fizik tedavi ünitesinde aynı anada 12 hasta tedavi görebiliyor. Ünite içerisinde aktif olarak 2 kdd odası,12 ultrason,12 eletroterapi cihazı 12 hedbek cihazı bulunmaktadır.

Günde ortalama 160 hastanın bu hizmetlerden faydalanıyor. Balıklıgöl Devlet Hastanesinde bu ünitenin açılmasıyla, çevre il ve ilçelerdeki özel merkezlere gitmekten kurtulan hastaların yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti.

#

19 Şub 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.