Şanlıurfa'dan Suriyelilere 8 Tır İnsani Yardım

Şanlıurfa'da toplanan 8 tır insani yardım malzemesi törenle Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformunun öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle temin edilen içerisinde soğan, patates, un ve gıda maddeleri bulunan yardım malzemelerini taşıyan tırlar, Yenice Mahallesi'ndeki törenle Suriye'ye uğurlandı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Platform Başkanı Osman Gerem ile platformu oluşturan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Müslümanlar kardeştir, bizler de bu kardeşliğin gereğini yerine getiriyoruz. Nasıl ki vücudumuzdaki bir hastalık tüm vücudumuzu rahatsız ediyorsa, Suriye ve diğer Müslüman ülkelerdeki yaralar da bizi üzmektedir. Bu yardımların gönderilmesine katkısı olanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Platform Başkanı Osman Gerem, yaptığı konuşmada, Suriye'de ve özellikle de Halep'te halkın aç ve açıkta olduğunu hatırlatarak, buradaki insanların zor şartlarına rağmen hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.

Gerem, 8 yıldır cömert Şanlıurfalıların yardımlarıyla Suriyeli kardeşlerimizin sofralarına umut olmaya çalışıyoruz. Bu mübarek Kadir Gecesi öncesi bugün 8 tır yardım malzememizi Suriye'ye göndereceğiz. Ayrıca kentte yaşayan Suriyeli misafirlerimize de yardımlarda bulunuyoruz. Yardımlara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Edilen duanın ardından 8 tır yardım malzemesi, Suriye'nin İdlib ve Afrin kentlerinin kırsal bölgelerindeki ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'na gönderildi.

31 May 2019 - 12:16 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.