Şanlıurfa'da Zeytin Sezonu Başladı

Şanlıurfa'da kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti organik yeşil zeytin tezgahlardaki yerini aldı. 10 çeşit zeytinin kilosu 5 ila 8 liradan

Şanlıurfa'da Zeytin Sezonu Başladı
Video için play'e tıklayın

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin hasadının başlamasıyla birlikte Şanlıurfa'nın birçok yerinde zeytin tezgahları kuruldu. 10 çeşidin satıldığı tezgahlarda zeytinler, çizilme ve kırılma şekline göre 5 ile 8 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Her yıl Ekim ayının son haftasında başlayarak Aralık sonuna kadar devam eden sezon için Urfalı kadınlar da hazırlıklarını tamamladı. Tuz ve limonların pazardan alındığı zeytin yapımı için sıra yerli zeytinin pazarlardan alınmasına geldi.

Şanlıurfa'da zeytin satışı yapan Taha Ölmez, üretimin önceki yıllara nazaran artış göstermesinin fiyatlara da yansıdığını söyledi. Gemlik, Derik, Cins, Halhallı ve Eğiri Burun türlerinin en çok tercih edildiği zeytin sergisindeki yoğun ilgiyi aktaran Ölmez, satışlardan memnun kaldığını dile getirdi.

farklı bölgelerinden Nizip'te toplanan zeytini giderek aldıklarını ve Urfa'da satışa sunduklarını söyleyen Ölmez, " 2018 Zeytin sezonun açmış bulunmaktayız merkez Nizip olmak üzere 6-7 ilden Zeytin gelmektedir. Gemlik, Derik, Cins, Halhallı, Eğiri Burun şeklindeki zeytinler en çok tercih edilen türler arasında yer alıyor. Bunları Nizip'ten getiriyoruz. Nizip'e de Gemlik'ten, Aydın'dan, Derik'ten geliyor. Fiyatlar 5 liradan başlıyor 8 TL'ye kadar çıkıyor. Burada ayrıca zeytin kırmak makinesi zeytin çizme makinesi, bidon, tuz zeytin yağımız bulunmaktadır. Burada hazırlayıp evlere gönderiyoruz. Fiyatlar geçen yıl ki gibi ortalama 5 ile 8 lira arasında zeytine göre değişiyor"dedi.

Zeytin satışı yapana ve aynı zamanda Zeytinciler Odası Başkanı Mehmet Ölmez ise, "Zeytin sezonumuz başladı. Kilis ve Nizip’ten gelen zeytinler oldukça yağlı oluyor ve tadı çok güzel oluyor. Hazır zeytinlerin tadında bir değişiklik olduğu için, bu zeytinleri alıp kendimiz yapıyoruz. Çeşidine göre zeytinler değişiyor, Bursa Gemlik, 8 TL, Nizip Halhallı 5 TL, Antalya Yasemin 6 TL, Balıkesir Ayvalık 5 TL ve Aydın Domat zeytinler 7 TL'den satılıyor. Anı zamanda ham çizme hemde kırma yapıyoruz Müşterilerimize ücretsiz bu hizmeti veriyoruz"dedi.

26 Eki 2018 - 09:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.