Şanlıurfa'da Yine Göçler Başladı

Şanlıurfa'da mevsimlik tarım işçiler yine yollara koyuldu. Birçok il'e fındık pamuk ve kaysı toplamaya çıkan aileler yaşamlarını sürdürmek

Şanlıurfa'da her yıl olduğu gibi, bu yıl'da göçler başladı. Çalışmaya giden vatandaşlar, çeşitli zorluklara rağmen, gittiklerini burada işsizlikten yakınmaktansa zorlukları göğüslemeyi göze aldıklarını söyledi. Çoluk çocuk hep birlikte il dışına çalışmaya giden aileler, çocuklarının eğitimlerinden geri kalmasına da neden oluyor. Tarım göçünün başlamasıyla birlikte birçok sorunun başladığını belirten mevsimlik işçiler “maalesef kentimizde işsizlik had safhada, istihdam alanları yok. Vatandaşlar da işsiz olunca burada durmak istemiyor. İl dışına göçlerin başlaması üzerine birçok sorun da başlıyor, çocuklar eğitimlerinden geri kalıyor. Bu süreç daha ne kadar sürecek bilemiyoruz ama, istihdam alanlarının artırılması lazım” şeklinde konuştu.

Ankara, Yalova, Ordu ve diğer birçok ile çalışmaya giden vatandaşlar yıllardan beri aynı şekilde bahar mevsimiyle birlikte kentten ayrıldıklarını ve ancak, kış aylarında geri dönebildiklerini söylediler.

27 Nis 2017 - 13:28 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.